Ultimele știri

Călătorie duhovnicească în Basarabia: Pelerinii români au trăit momente de binecuvântare alături de Înaltpreasfințitul Părinte Petru

Într-o atmosferă plină de bucurie și înălțare duhovnicească, ÎPS Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, în Duminica a 6-a după Paști. La slujbă, Ierarhul a fost însoțit de un sobor de clerici, iar în prezența lor, un grup de pelerini din România a avut ocazia de a participa la acest moment de rugăciune.

Pelerinii din Maramureș, Iași și Neamț, au sosit pe meleagurile din stânga Prutului în cadrul programului special „Descoperă Basarabia într-o zi”, organizat de Centrul de pelerinaj „EMAUS” al Mitropoliei Basarabiei. Sub îndrumarea Părintelui Marin Osoianu, coordonatorul grupului de pelerini, aceștia au avut ocazia să viziteze numeroase obiective turistice și religioase importante din cuprinsul Mitropoliei.

Rugăciunea și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, amplificate de armonia răspunsurilor liturgice oferite de Corala academică „Gavriil Musicescu”, au însoțit călătoria spirituală a pelerinilor, creând momente de profundă emoție și încântare. Participanții au avut privilegiul de a se conecta cu tradițiile și spiritualitatea ortodoxă din Basarabia, simțindu-se binecuvântați să pășească pe aceste pământuri românești, încărcate de istorie și credință statornică.

Cuvântul de învățătură rostit de Înaltpreasfinția Sa a abordat tema profundă a Duminicii a 6-a după Înviere, concentrându-se asupra întâmplării din Evanghelie referitoare la întâlnirea Mântuitorului Hristos cu Orbul din naștere. Părinte Mitropolit a subliniat importanța credinței și a răbdării în fața provocărilor și necazurilor vieții, evidențiind că Dumnezeu este izvorul vindecării și al luminii care ne îndrumă către adevăr.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat credincioșii să își deschidă inimile, mințile și ochii lăuntrici către o trăire autentică și să se apropie de Dumnezeu cu o credință neclintită, având încredere că El poate transforma întunericul în lumină și suferința în bucurie.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a adresat un gând de mulțumire clericilor, membrilor corului și pelerinilor pentru participarea lor la acest eveniment euharistic deosebit și a exprimat dorința de a se întâlni din nou într-o atmosferă de pace, rugăciune și comuniune duhovnicească.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img