Ultimele știri

Prilej de sărbătoare în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Pojorăni: Înaltpreasfințitul Părinte Petru a oficiat Sfânta Liturghie, în ziua de hram

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a efectuat luni, 22 mai 2023, o vizită pastorală în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Pojorăni, raionul Ialoveni. Această zi, în care Biserica Ortodoxă sărbătorește Aducerea moaștelor Sfântului Nicolae în Bari, Italia, a marcat sărbătorirea hramului bisericii, care îl are ca ocrotitor spiritual pe cunoscutul Sfânt.

Părintele Mitropolit a fost întâmpinat cu bucurie și încântare de către numeroșii enoriași prezenți, care l-au întâmpinat cu flori, pâine și sare. De asemenea, un sobor de preoți și diaconi au fost alături de Înaltpreasfinția Sa în această ocazie specială de coliturghisire, printre care menționăm pe Părintele paroh Alexandru Furdui și pe Părintele Ioan Marian, Protopopul de Orhei.

În cadrul vizitei, ÎPS Petru a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială, oferindu-le credincioșilor prilejul binecuvântat de a participa la o minunată slujbă arhierească și de a se ruga împreună Sfântului Ierarh Nicolae, un sfânt iubit și cinstit în întreaga lume creștină.

La momentul rânduit, Părintele Protopop Ioan Marian a rostit un frumos cuvânt de învățătură către credincioșii prezenți. Cu dragoste și înțelepciune duhovnicească, Părintele Ioan a împărtășit gânduri inspirate din Sfânta Scriptură și din învățătura Bisericii, aducând lumină și bucurie în sufletele enoriașilor.

Spre finalul cuvântului de învățătură, Părintele Protopop a transmis un gând de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Petru pentru vizitele pastorale din parohiile Protopopiatului Orhei. Apreciind eforturile și dedicarea Ierarhului față de slujirea arhipăstorească și duhovnicească a clericilor și credincioșilor, Părintele Protopop și-a exprimat recunoștința în numele întregii comunități pentru prezența și sprijinul neobosit oferit de Înaltpreasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie, ÎPS Petru a transmis un mesaj de încurajare și îndrumare duhovnicească pentru cei prezenți, subliniind importanța urmării exemplului Sfântului Nicolae în viața de zi cu zi, în mod special în relațiile cu cei din jur. Credincioșii au primit „ascultarea” Înaltpreasfințitului Părinte Petru de a merge pe calea credinței, păcii și dreptății, împărtășind iubirea și bunătatea lor cu aproapele.

Vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Petru în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Pojorăni a reprezentat un moment de comuniune și binecuvântare pentru preoții și credincioșii prezenți la Taina Euharistică, care a adus comunitatea creștină locală împreună, într-o atmosferă de rugăciune, bucurie și solidaritate duhovnicească.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img