Ultimele știri

Domnul Ambasador al României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, apreciază relațiile strânse cu Mitropolia Basarabiei

Excelența Sa, Domnul Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul României în Republica Moldova, a efectuat astăzi o vizită oficială la sediul Mitropoliei Basarabiei, marcând astfel o reconfirmare a relației strânse de colaborare între Ambasadă și instituția ecleziastică.

Însoțit de Domnul Claudiu-Ion Chelcea, secretarul Ambasadei României la Chișinău, Domnul Ambasador a fost întâmpinat cu multă căldură de Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului al Mitropoliei Basarabiei, din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU.

Subliniind importanța acestei vizite, Părintele Maxim Sturza a prezentat Domnului Ambasador Cristian-Leon Țurcanu un raport detaliat al proiectelor și inițiativelor majore desfășurate în cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului și al Mitropoliei Basarabiei. Cu accent deosebit pe implicarea generoasă și constantă a Guvernului României prin diversele sale structuri, Părintele consilier a evidențiat realizările ce au contribuit la dezvoltarea spirituală și socială a comunității creștine ortodoxe din această regiune.

Excelența Sa, recunoscând importanța sprijinului constant al României în proiectele bisericești, a subliniat faptul că, deși este un vizitator frecvent al Centrului Eparhial, această vizită l-a impresionat în mod special. Construcția, modernizarea și restaurarea în curs asupra clădirii și întregului ansamblu mitropolitan au avut un impact vizibil, amintind că fiecare vizită îi aduce la cunoștință noi proiecte și inițiative menite să îmbogățească și să dezvolte viața culturală, educațională și duhovnicească, în cadrul comunității basarabene.

Într-o atmosferă de deschidere și apreciere reciprocă, Părintele Maxim Sturza a transmis Domnului Ambasador al României mesajul de recunoștință al Înaltpreasfințitului Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei, exprimând gratitudinea pentru sprijinul și preocuparea constantă față de nevoile și problemele credincioșilor români din Basarabia.

La rândul său, Domnul Cristian-Leon Țurcanu a exprimat aprecierea și recunoștința sa față de primirea călduroasă și colaborarea solidă dintre Ambasada României și Mitropolia Basarabiei. Ambasadorul și-a asigurat susținerea pentru toate demersurile și inițiativele Mitropoliei Basarabiei, care contribuie la întărirea legăturilor culturale și spirituale dintre comunitățile românești de pe ambele maluri ale Prutului.

De asemenea, Excelența Sa nu a ezitat să aprecieze frumusețea Troiței Sfintei Cruci ridicate recent în curtea Centrului Eparhial, la dorința ÎPS Părinte PETRU, cu purtarea de grijă a Părintelui Arhidiacon Maxim Sturza.

Această vizită a Ambasadorului României la Mitropolia Basarabiei a întărit și reconfirmat legăturile dintre cele două instituții și a evidențiat importanța colaborării active pentru susținerea și promovarea valorilor culturale și spirituale românești în Republica Moldova.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img