Ultimele știri

Președinta Maia Sandu a vizitat Centrul Eparhial din Cahul, al Episcopiei Basarabiei de Sud

Președinta Republicii Moldova, Excelența Sa, doamna Maia Sandu, a efectuat astăzi o vizită la Centrul Eparhial din Cahul, al Episcopiei Basarabiei de Sud, însoțită de domnul Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii, Părintele Episcop Veniamin a împărtășit oaspeților aspecte esențiale din activitatea eparhiei și a subliniat importanța Bisericii Ortodoxe Române în contextul stabilității și coeziunii sociale din Republica Moldova. Discuțiile au acoperit diverse subiecte legate de rolul Bisericii în viața comunității și în promovarea valorilor spirituale și sociale.

La finalul întrevederii, în semn de prețuire și recunoștință pentru vizită, Preasfinția Sa i-a dăruit Președintei Maia Sandu o icoană cu chipul Maicii Domnului, simbol al ocrotirii și al unității tuturor creștinilor. Acest gest reflectă și prețuirea comunității credincioșilor din eparhia sudică a Mitropoliei Basarabiei față de conducerea țării.

Această întâlnire a reprezentat nu doar un moment oportun de dialog între conducerea țării și conducerea episcopiei românești, ci și o manifestare a unității și colaborării între instituțiile statului și Biserica, pentru binele și prosperitatea întregii comunități.

Episcopia Basarabiei de Sud este succesoarea canonică și istorică a Episcopiei Cetății Albe-Ismail, dar și a eparhiilor românești care au funcționat în acest teritoriu de-a lungul istoriei.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img