Ultimele știri

Mesajul de felicitare din partea ÎPS Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei, pentru Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, cu ocazia aniversării a 49 de ani de viață

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a adresat astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 49 de ani de viață a Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. Cu acest prilej, Părintele Mitropolit a evidențiat contribuțiile semnificative și slujirea necontenită a PS Veniamin în cadrul Eparhiei românești din sudul Basarabiei.

MESAJUL INTEGRAL


PREASFINȚIA VOASTRĂ,

Cu prilejul binecuvântatei aniversări a Preasfinției Voastre, ne alăturăm astăzi întregii comunități din Eparhia Basarabiei de Sud, pe care o păstoriți cu atâta dăruire, pentru a vă adresa cele mai calde urări de bine și binecuvântare. În această zi de sărbătoare, ne îndreptăm inimile către Bunul Dumnezeu, mulțumindu-I pentru darul prețios al slujirii și râvnei pe care Preasfinția Voastră le-ați adus Bisericii noastre.

Prin dragostea și răbdarea Preasfinției Voastre, ați reușit să întăriți comunitățile de credincioși și ați lucrat necontenit pentru binele duhovnicesc al turmei încredințate. Cuvintele și faptele Preasfinției Voastre au devenit adevărate faruri călăuzitoare pentru toți cei care caută adevărul și mântuirea în Hristos Domnul.

Ne rugăm ca Domnul nostru Iisus Hristos, Arhiereul cel Veșnic, să vă dăruiască sănătate, putere și har în continuarea slujirii pe care o desfășurați cu atâta dăruire și devotament. Fie ca Bunul Dumnezeu să vă întărească în toate lucrările și să vă înconjoare cu harul Său, dăruindu-vă mulți ani de rodnică și binecuvântată slujire.

Vă mulțumim pentru frumoasa colaborare frățească și pentru dragostea cu care ne purtați pe toți în rugăciunile și inima Preasfinției Voastre. Încredințându-vă rugăciunilor și binecuvântărilor sfinte, vă dorim mulți ani binecuvântați și rodnici în slujirea Bisericii lui Hristos.

La mulți ani binecuvântați, Preasfințite Părinte Veniamin!

Cu aleasă prețuire și părintească dragoste,


Preasfinția Sa este originar din Republica Moldova, fiind născut în Comuna Puhoi, Raionul Anenii Noi, în anul 1975.

A intrat în viața monahală la Mănăstirea Neamț în anul 2007, iar la începutul anului 2008 a fost hirotonit ierodiacon și apoi ieromonah pe seama mănăstirii Antim.

Începând cu data de 15 ianuarie 2009 fost numit preot coordonator al Paraclisului Patriarhal Sfântul Spiridon Nou, cu rang de Catedrală Mitropolitană din Bucureşti.

În 28 noiembrie 2010 a fost hirotesit arhimandrit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală.

Este triplu licențiat în Drept, Teologie și Ştiinţe Politice şi Administrative.

În 27 februarie 2006, a obținut titlul de doctor în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din cadrul Universităţii Ovidius, Constanţa.

Din anul 2003 până la alegerea sa ca Episcop în 2018 a îndeplinit numeroase funcții în cadrul Administrației Patriarhale şi a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Ierarhul a fost ales de Sfântul Sinod Episcop pentru Basarabiea de Sud în şedinţa de lucru din 24 mai 2018 și a fost hirotonit arhiereu în data de 26 mai 2018.

Foto credit: Basilica.ro

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img