Ultimele știri

ÎPS Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan, în Duminica a 6-a după Paști (Vindecarea orbului din naștere)

Duminică, 9 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, în Duminica a 6-a după Paști, cunoscută și ca Duminica Vindecării orbului din naștere.

Răspunsurile la strană au fost date de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, care a înfrumusețat slujba cu cântări de o mare sensibilitate și profunzime duhovnicească.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Petru, cuvântul de învățătură a fost ținut de Părintele Ilie Cucu, consilier cancelar, care a explicat pericopa evanghelică ce revelează minunea vindecării orbului din naștere. Părintele Ilie a vorbit despre orbirea duhovnicească, provocată de căderea omului din Rai, și despre lucrarea noastră duhovnicească necesară pentru a ajunge din nou la starea adamică.

În ultima parte a omiliei, Părintele cancelar a relatat viața și minunile săvârșite de Sfântul Ioan Rusul, pomenit în aceeași zi. „Așa cum orbul din naștere a primit vederea trupească și duhovnicească prin întâlnirea cu Hristos, tot astfel și noi trebuie să ne deschidem ochii sufletești prin nevoință și smerenie, pentru a putea vedea lumina adevărată a Harului”, a subliniat Părintele consilier.

În cadrul Sfintei Liturghii, numeroși copii și adulți s-au învrednicit a se împărtăși cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos, trăind bucuria comuniunii euharistice.

La sfârșitul Tainei Euharistice, Părintele Mitropolit Petru a ținut credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța credinței și a lucrării desăvârșirii duhovnicești în viața fiecărui creștin. De asemenea, i-a îndemnat pe credincioși să rămână statornici în credință și să se roage neîncetat pentru luminarea sufletelor și pentru pacea și bunăstarea întregii lumi. În final, i-a binecuvântat pe fiecare în parte, dorindu-le o săptămână plină de har, pace și bucurii duhovnicești.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img