Ultimele știri

PS Antonie: „Pe cei credincioşi Dumnezeu îi iubeşte şi-i apără de rău”

La 2 august 2016, ziua când creştinii, care ţin sărbătorile pe stilul vechi, au prăznuit pe Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău (preot paroh PC Protoiereu Mitrofor Teodor Lupanciuc).

După Sfânta Slujbă a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate asupra preotului paroh şi asupra comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul ca model de mărturisire a credinţei pentru creştini şi la activitatea pastorală-misionară a părintelui Teodor.

Între altele, PS Antonie a spus: „Pentru curajul său de a-l înfrunta pe regele închinător la idoli, Sfântul Ilie a fost ameninţat, în mai multe rânduri, cu moartea. Dar Bunul Dumnezeu nu l-a dat pierzaniei. L-a scos din foamete şi i-a ascultat rugăciunea. Vedem că pe cei credincioşi Dumnezeu îi iubeşte şi-i apără de rău”. „Sfântul Ilie rămâne a fi un model de mărturisitor al dreptei credinţe şi un mijlocitor pentru toţi care îl cheamă în rugăciuni”, a mai menţionat PS Antonie.

Ierarhul Mitropoliei Basarabiei a apreciat şi de data aceasta activitatea rodnică de păstor spiritual a părintelui Teodor şi i-a dăruit o carte de cuvântări şi predici. Fiecare creştin a primit din parte PS Antonie câte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului şi a gustat apă de la râul Iordan şi fântâna Maicii Domnului din Nazaret, adusă din Ţara Sfântă de către părintele diacon Marin Osoianu.

Părintelui Teodor a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească şi l-a invitat pe arhiereul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana şi cu alte ocazii.

Istoric: Comunitatea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei la data de 16 ianuarie 2013. Spaţiul de pe bulevardul Mircea cel Bătrân 9, B2, a fost obţinut prin hotărârea Consiliului Municipal Chişinău în data de 27 iunie 2013. Din data de 29 iulie 2013 până în data de 17 octombrie 2013 a fost efectuată reparaţia generală a edificiului. La 19 octombrie 2013, ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat sfinţirea mică a paraclisului şi a oficiat prima Sfântă şi Dumnezeiasca Liturghie.

Ierarhii Mitropoliei Basarabiei au fost prezenţi, de mai multe ori, în mijlocul comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, oficiind slujbe arhiereşti, fiind aşteptaţi, cu multă căldură şi dragoste, de către paroh şi creştini.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img