Ultimele știri

Prima săptămână a Postului Mare – ÎPS Petru a oficiat slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul la Paraclisul din Chișinău, subliniind importanța pocăinței în calea mântuirii

În primele zile din prima săptămână a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, a săvârșit slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău. Răspunsurile liturgice au fost oferite de membrii Coralei academice a Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”.

Canonul cel Mare este o rugăciune intensă de pocăință și de invocare a milei dumnezeiești, iar ÎPS Petru a îndemnat credincioșii să se plece cu smerenie și curăție de inimă în fața lui Dumnezeu, să-și recunoască nepuțințele și păcatele, căutând iertarea și mântuirea prin post, rugăciune și fapte bune. Slujbele de seară au fost o oportunitate pentru credincioși de a se apropia de Dumnezeu și de a se pregăti sufletește pentru Învierea Domnului.

Din cuvântul de învățătură susținut de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, reiese importanța pocăinței și a postului în viața creștinilor. Părintele Mitropolit a vorbit despre nevoia de a ne schimba gândirea pătimașă și comportamentul, de a ne îndrepta spre Dumnezeu prin fapte bune și rugăciune curată, și de a renunța la păcatele care ne îndepărtează de El.

De asemenea, Înaltpreasfințitul a subliniat că postul nu trebuie să fie o simplă abstinență de la mâncare, ci o perioadă în care ne curățăm atât trupul, cât și sufletul, în care ne concentrăm asupra relației noastre cu Dumnezeu și cu semenii noștri. Prin această lucrare a postului, ne putem apropia de Dumnezeu și putem primi iertarea păcatelor noastre, spre moștenirea cea veșnică a Raiului.

Părintele Mitropolit a încurajat credincioșii să profite de această perioadă a Postului Mare pentru a face lucruri bune, pentru a-i ajuta pe cei sărmani și pentru a se ruga mai mult. Acestea sunt lucrurile care ne pot aduce mai aproape de Dumnezeu și ne pot ajuta să lucrăm mai cu folos mântuirea noastră.

Textul integral al Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul poate fi accesat aici.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img