Ultimele știri

Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză) la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

În această dimineață, ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a săvârșit slujba de duminică la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău. Cu ocazia sărbătorii Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), Părintele Mitropolit a oficiat Sfânta Liturghie, în fața unui număr mare de credincioși și închinători.

Actul Jertfei Euharistice a avut loc într-un mediu liniștit și contemplativ, iar cântările liturgice au fost interpretate cu armonie și căldură de membrii Coralei academice a Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”.

În cadrul predicii sale, ÎPS Petru a vorbit despre semnificația acestei sărbători și despre importanța pregătirii sufletești pentru Postul Mare. De asemenea, Mitropolitul a îndemnat credincioșii să urmeze exemplul lui Adam și să își asume responsabilitatea pentru propriile păcate, să se căiască și să încerce să își îmbunătățească viețile prin fapte bune.

Duminica izgonirii lui Adam din Rai simbolizează căderea oamenilor în păcat și nevoia lor de mântuire. Astfel, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a subliniat importanța pocăinței și a împăcării cu Dumnezeu, înainte de a primi Sfânta Împărtășanie. De asemenea, a subliniat faptul că postul și rugăciunea sunt mijloace importante pentru a ne apropia de Dumnezeu și a ne curăți sufletele de păcate.

Slujba de duminică a fost încheiată cu binecuvântarea credincioșilor și cu îndemnul Înaltpreasfințitului de a-și continua rugăciunile și faptele bune în timpul Postului Mare.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img