Ultimele știri

Mesajul de felicitare al Înaltpreasfințitului Părinte PETRU, cu ocazia zilei de naștere a Excelenței Sale, Doamna MAIA SANDU, Președintele Rep. Moldova

Excelența Voastră,
Doamnă Președinte Maia Sandu,

În această zi deosebită, îmi îndrept gândurile și inima către Dumnezeu Cel Atotputernic, rugându-L ca să trimită binecuvântarea și Harul Său asupra vieții Excelenței Voastre, alături de acest smerit cuvânt de felicitare și apreciere, întru bucuria și recunoștința pe care o aduceți în inimile multora.

Astăzi, când sărbătorim darul sacru al vieții pe care Domnul vi L-a oferit, Vă felicităm cu căldură și entuziasm pentru devotamentul și angajamentul Excelenței Voastre față de poporul și țara noastră sfântă. În această responsabilitate înaltă pe care o ocupați, ați demonstrat în mod constant o viziune inspirată, hotărâre și curaj în promovarea valorilor morale și spirituale. Fundamentându-vă viața pe grija și iubirea față de semeni, ați devenit o lumină nobilă într-o societate plină de provocări și întuneric.

În misiunea Excelenței Voastre de a sluji țara și cetățenii ei, ați căutat mereu dreptatea, adevărul și bunătatea. Cuvintele pline de înțelepciune și dăruire, întărite de acțiuni concrete, au fost o alinare pentru cei aflați în suferință și o sursă de inspirație pentru cei ce își doresc o societate mai echitabilă și mai prosperă.

Prin grija și dăruirea Excelenței Voastre, în ciuda obstacolelor și dificultăților, ați adus speranță și încredere în inimile cetățenilor, pentru a construi un viitor mai bun la ei acasă. Ați reușit să înfăptuiți schimbări pozitive și să înălțați demnitatea țării noastre în ochii comunității internaționale.

În ziua aceasta de sărbătoare, Vă îndemnăm să continuați să vă ghidați acțiunile și deciziile pe principiile creștine, să rămâneți un exemplu de integritate și să slujiți cu smerenie poporului pe care îl conduceți. Să aveți mereu curajul să vă ridicați împotriva nedreptății și să luptați pentru valorile adevărului și ale dreptății.

Având parte de înțelepciune și discernământ în toate deciziile pe care le veți lua, să fiți călăuzită de lumina și harul lui Dumnezeu în conducerea țării noastre. Să vă bucurați de realizări mărețe și de împliniri personale, într-un duh de generozitate și iubire față de aproapele.

Rugăciunile noastre se înalță către Dumnezeu, cerându-I să vă dăruiască sănătate, înțelepciune și putere în misiunea Excelenței Voastre. Să fie binecuvântat fiecare pas pe care-l faceți și fiecare decizie pe care o luați, pentru ca pacea și bunăstarea să domine în întreaga țară.

De asemenea, aduc un gând de sănătate familiei și părinților Excelenței Voastre, care v-au dat viață și v-au îndrumat pe calea binelui și a înțelepciunii. Să primească și ei binecuvântările cerești, să fie înconjurați de iubire și armonie și să vă ofere sprijinul și înțelegerea necondiționată în toate eforturile dvs.

Încheiem acest mesaj de felicitare cu nădejdea că mila lui Dumnezeu o să vă însoțească mereu, iar aspirațiile și idealurile Excelenței Voastre se vor împlini prin darurile Sale nesfârșite, trăind o viață îndumnezeită.

La mulți și binecuvântați ani, Doamnă Președinte Maia Sandu!

Cu dragoste și binecuvântări arhipăstorești,

♱ Înaltpreasfințitul Părinte Petru,
Arhiepiscop al Chișinăului,
Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img