Ultimele știri

Sfânta Liturghie și slujbă Te Deum la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, în ziua praznicului Înălțării Domnului

ÎPS Petru a oficiat Sfânta Liturghie, în ziua praznicului împărătesc al Înălțării Domnului, la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, Chișinău, într-o atmosferă plină de solemnitate și sfințenie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de prestigioasa Corală academică „Gavriil Musicescu”, îmbogățind experiența duhovnicescă a credincioșilor prezenți.

Evenimentul a fost transmis live pe canalele media ale companiei Teleradio-Moldova, oferind oportunitatea celor din întreaga țară să se alăture slujbei și să se bucure de momentele de rugăciune și înălțare duhovnicească. În acest sens, Înaltpreasfinția Sa adresează un sincer mulțumesc conducerii companiei pentru sprijinul și deschiderea în promovarea valorilor spirituale creștinești.

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a împărtășit gânduri inspirate din Sfânta Scriptură și din Tradiția Bisericii, evidențiind importanța sărbătorii Înălțării Domnului și semnificația acestui eveniment mântuitor pentru credința și viața întregii umanități. În timp ce îndemna la trăirea în conformitate cu învățăturile Mântuitorului, Înaltpreasfinția Sa a subliniat necesitatea păstrării credinței și valorilor creștine în lumea contemporană.

Cuvântul Părintelui Mitropolit a bucurat sufletele credincioșilor și i-a îndemnat să îmbrățișeze virtuțile creștine, să promoveze iubirea și bunătatea în relațiile cu cei din jur și să se încreadă în puterea și harul lui Dumnezeu în toate încercările vieții.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, clericii au continuat cu o slujbă de Te Deum, dedicată pomenirii eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă, pentru apărarea credinței, poporului și identității naționale românești. Această solemnă pomenire a demonstrat recunoaștere și respect față de cei care și-au sacrificat viețile pentru valorile fundamentale ale neamului românesc.

Slujba de Înălțare a Domnului de la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești a fost o ocazie de zidire duhovnicească și unitate, în care credincioșii au avut privilegiul de a se reconecta cu învățătura și tradițiile ortodoxe. Prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, credincioșii au simțit mai profund apropierea de Dumnezeu și au experimentat bucuria comuniunii euharistice.

Prin intermediul acestor acte liturgice, clericii și credincioșii sunt încurajați să-și întărească credința și să-și păstreze valorile înalte, în slujba binelui și a iubirii față de aproapele.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img