Ultimele știri

ÎPS Petru: „Avem datoria de a ne păstra credința noastră statornică până la ultima suflare”

   În Duminica a IV-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), Înaltpreasfinția Sa Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul  Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a liturghisit la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău,  însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

   În cuvântul de învățătură rostit la Sfârșitul Sfintei Liturghii,  înaltul ierarh a făcut referire la pericopa evanghelică în care este relatată vindecarea fiului lunatic şi a accentuat asupra importanței credinței nezdruncinate și a postului, ca arme împotriva diavolului: „Avem datoria de a ne păstra credința noastră statornică până la ultima suflare. În această privință avem ca pilde pe Sfinții lui Dumnezeu care L-au mărturisit și care, pentru dragostea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, si-au pus viețile lor în pericol, rabdând până la moarte. De multe ori avem tendința de a afirma că Postul ne slăbește trupește. În realitate,însă, împletit cu rugăciune, el ne întărește sufletește și ne face mai puternici în fața vrăjmașilor văzuți și nevăzuți.

   Sfântul Ioan Scărarul a fost cel care a ajuns la concluzia că viața noastră trebuie să constituie un urcuș continuu, pe treptele virtuților creștine. Aceasta presupune părăsirea păcatului și învățarea virtuților, în vederea obținerii mântuirii. Suntem datori a-i urma în învățături acestui părinte luminat de Dumnezeu, care a ajuns la desăvârșire, în cunoașterea Lui Dumnezeu prin experiența proprie a comuniunii cu El.

   La sfârșit s-a oficiat un Parastas de pomenire a tuturor Membrilor Sfatului Țării care la 27 martie 1918 au votat Unirea Basarabiei cu Patria Mamă-România, iar vlădica Petru i-a îndemnat pe toți să fie mândri de neamul din care fac parte, de credința pe care o mărturisesc și de limba pe care o vorbesc.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img