Ultimele știri

Bucurii duhovnicești la Mănăstirea Ulmu în Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor

În ziua de 3 martie 2024, în Duminica a 34-a după Rusalii, cunoscută și ca Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor, Mănăstirea Ulmu din raionul Ialoveni, a fost gazda unei sărbători duhovnicești sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron și a Sfintei Cuvioase Maici Teodora de la Sihla.

Într-un cadru plin de evlavie, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Soborul de preoți și diaconi care l-au însoțit a fost condus de Părintele Victor Ghimpu, preotul slujitor al Mănăstirii Ulmu și consilier economic al Mitropoliei Basarabiei.

Cu multă bucurie, căldură și evlavie, Părintele Mitropolit a fost întâmpinat de cuvioasa maica stareță Paisia, obștea de maici și numeroșii închinători din Basarabia și România, aducând în dar flori, pâine și sare ca semne de ospitalitate.

În cadrul slujbei, Părintele Constantin Olariu a ținut un cuvânt de învățătură despre pilda Fiului Risipitor, prezentând înțelesurile adânci ale acestei învățături mântuitoare. Parabola Fiului Risipitor ne aduce aminte de iubirea milostivă a lui Dumnezeu față de cei care, precum fiul pierdut, conștientizează păcatul și se întorc cu smerenie către Tatăl ceresc.

După săvârșirea slujbei, ÎPS Părinte Petru a transmis gânduri de binecuvântare și recunoștință Domnului Tudor Coșleț și întregii sale familii, ctitori principali ai așezământului. Cu ocazia zilei de naștere a Domnului Tudor, care coincide cu ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, Părintele Mitropolit i-a oferit o frumoasă icoană, însoțită de urări de sănătate și împliniri duhovnicești.

La rândul său, Domnul Tudor Coșleț a adus mulțumiri pentru această zi deosebită, exprimându-și recunoștința față de Înaltpreasfințitul Părinte Petru pentru arhiereasca vizită, binecuvântare și grija părintească, precum și față de Părintele Victor Ghimpu și obștea de maici pentru activitatea pastorală rodnică. Mulțumiri au fost transmise și tuturor celor prezenți în rugăciune.

Părintele consilier Victor Ghimpu, alături de obștea de maici, a adus, de asemenea, mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte pentru sprijinul neîntârziat și prezența sa în mijlocul comunității monahale. Evenimentul a atras și numeroși credincioși din România, însoțiți de Părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de pelerinaj „EMAUS” al Mitropoliei Basarabiei, care au dorit să primească binecuvântarea arhierească și să descopere locurile sfinte din Basarabia.

Ziua plină de har și binecuvântare s-a încheiat cu rugăciuni de mulțumire și recunoștință.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img