Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim la Sediul Mitropoliei Basarabiei din Chișinău, sâmbătă, 23 aprilie, la ora 19:00

 

 

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a ÎPS Părinte Mitropolit TEOFAN, Arhiepiscopul Iașilor, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și cu sprijinul Ambasadei Române în Republica Moldova, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă pe meleagurile basarabene, ca poporul cel binecredincios să se împărtășească de bucuria sfântă a Învierii Domnului, simțindu-se aproape de Sfântul Mormânt al Domnului nostru Iisus Hristos.

 

Preacuvioșii Părinți Stareți, Precucernicii Părinți Protopopi și slujitorii sfintelor altare sunt așteptați la Sediul Mitropoliei Basarabiei, str. 31 August 1989, nr. 161, sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, să întâmpine pe ÎPS Părinte Mitropolit PETRU și să primească Sfânta Lumină, ca până la ora 00:00 să fie prezentă în sfintele altare a tuturor bisericilor de pe cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, ca mai apoi să fie transmisă credincioșilor.

 

 

În Sâmbăta Mare, Sfânta Lumină se aprinde pe Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos în timpul slujbei Vecerniei. Cu o seară înainte, reprezentații poliției statului Israel controlează Sfântul Mormânt pentru a nu conține vreo sursă de foc. În urma verificării se sting toate candelele și se sigilează ușa Sfântului Mormânt.

Una din cele mai vechi atestări documentare a minunii pogorârii Sfintei Lumini o avem din anul 617 d. Hr., după cucerirea Ierusalimului de către perși.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img