Ultimele știri

Îndemn la rugăciune pentru plaoie și izbăvire de secetă, pentru clericii și credincioșii Mitropoliei Basarabiei. CIRCULARĂ

În atenția tuturor protopopilor și preoților

din cuprinsul Arhiepiscopiei Chișinăului –

Mitropolia Basarabiei,

 

 

Circulară

   Ne aflăm, cu toții, într-o perioadă în care suntem marcați de prezența pericolului Covid–19 printre noi. Acest virus și-a pus amprenta, mai mult sau mai puțin, în viața fiecăruia dintre noi. Suntem convinși că acest virus va trece, însă, de această dată îngrijorarea Noastră este marcată de pământul însetat, pe care avem datoria de a-l face roditor.

   Ținând cont de faptul că sfera alimentară este foarte afectată în această perioadă, iar cerul și-a închis porțile și există un pericol foarte mare de secetă, îndemnăm pe toți clericii sfintei Noastre mitropolii ca, începând cu ziua de 24 aprilie 2020(Izvorul Tămăduirii), la toate Sfintele Liturghii, pe lângă cererile speciale de la ectenii, să fie adăugate și cereri pentru a chema mila lui Dumnezeu și a dărui pământului Ploaie.

   Adăparea pământului cu ape ar diminua semnificativ efectele negative ale epidemiei care a cuprins țara noastră.

   Astfel, preoții și protopopii au datoria de a aduce la îndeplinire prezenta dispoziție, cu nădejdea la Milostivul Nostru Dumnezeu – Dătătorul de tot Binele.

Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!

Cu arhierești binecuvântări,

 

† PETRU

Arhiepiscopul Chişinăului,

Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img