Ultimele știri

Învierea Domnului sărbătorită prin Liturghie Arhierească la biserica Sf. Ioan Iacob Hozevitul din Chișinău

   În noaptea Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos, 18 spre 19 aprilie 2020, ÎnaltPreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie pascală la biserica Sf. Ioan Iacob Hozevitul din Chișinău ( paroh PC Prot. Alexei Semionov ).

   Sfânta Slujbă a fost săvârșită în condițiile impuse de Starea de Urgență și în conformitate cu recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova, și anume doar de către clerici și slujitori, fără participarea fizică a credincioșilor.

   Credincioșii au fost prezenți totuși, într-un număr destul de mare, datorită colaborării  mitropoliei cu redacția de știri Cotidianul ( www.cotidianul.md ), care a făcut posibilă transmisiunea în direct a Slujbei Învierii.

   După oficierea Sfintei Slujbe, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PC preot Alexei Semionov a dat citire Cuvântului Pastoral al Mitropolitului Basarabiei adresat tuturor clericilor și credincioșilor din cuprinsul sfintei noastre mitropolii.

   În final, vlădica Petru a adresat cuvinte de felicitare tuturor, îndemnându-i să se bucure, chiar și în condițiile date, de Sărbătoarea Învierii și să nu permită ca acest virus, care a umbrit viețile noastre, în ultima perioadă, să afecteze și bucuria Sărbătorii Sfinte, care este Praznic al Praznicelor și Sărbătoarea Sărbătorilor.

Hristos a Înviat!!!

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img