Ultimele știri

Vizita Viceprim-ministrului Andrei Spînu la Mitropolia Basarabiei

În cadrul întâlnirii, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilier mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, a prezentat un raport domnului Viceprim-ministru în care a expus problemele cu care se întâmpină Mitropolia Basarabiei.

Părintele Mitropolit a vorbit despre necesitatea retrocedării proprietăților Mitropoliei Basarabiei spoliate în mod abuziv și ilegal de ocupația sovietică.

De asemenea s-a pus în discuție infrastructura drumurilor care fac posibil accesul la locașurile de cult parohiale, dar și al așezămintelor monahale.

Domnia Sa, domnul Viceprim-ministru, s-a închinat la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” și a rămas impresionat de lucrările de renovare a clădirii administrative a mitropoliei.

Cu prilejul zilei onomastice a Părintelui Mitropolit PETRU, domnia sa, i-a oferit Înaltpreasfinției Sale un buchet de flori, iar ca mărturiei aprecierii sale asupra implicării active a Mitropoliei Basarabiei prin acțiunile sociale, filantropice și culturale în perioada pandemică, dar și în contextul războiului din Ucraina, a oferit Mitropolitului Basarabiei o monedă comemorativă LUMINAREA RECUNOȘTINȚEI.

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img