Ultimele știri

Vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Petru în Parohia „Sfântul Nicolae” din Chișinău: Bucurie duhovnicească pentru comunitatea credincioșilor

În Duminica a 33-a după Rusalii, credincioșii și clericii Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Chișinău au avut binecuvântarea de a primi vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor. Ziua a fost marcată de o atmosferă de bucurie duhovnicească și recunoștință pentru prezența ierarhului în mijlocul lor.

Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, conduși de Părintele paroh Petru Storoja, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, moment în care s-a adus mulțumire Preabunului Dumnezeu pentru darurile Sale și pentru binecuvântările revărsate asupra comunității parohiei.

La momentul rânduit al slujbei, Părintele Constantin Olariu, secretarul Mitropoliei Basarabiei, a ținut enoriașilor un cuvânt de învățătură, concentrându-se pe pericopa evanghelică a zilei referitoare la pilda Vameșului și a Fariseului. Părintele a evidențiat diferența dintre o rugăciune autentică și umilința în fața lui Dumnezeu, contrastând cu mândria fariseului.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Chișinău este un loc marcat de semnificații istorice și simbolice, servind ca catedrală provizorie a Mitropoliei Basarabiei între anii 1992 și 2000. Aici au avut loc momente cruciale pentru viața Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia, precum Adunarea eparhială de reactivare a Mitropoliei Basarabiei la 14 septembrie 1992 și alegerea ÎPS Părinte Petru Păduraru în treapta de Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor la 3 octombrie 1995.

Desigur, istoria acestei biserici a cunoscut și perioade dificile, dar în prezent, ea strălucește din nou sub omoforul Mitropoliei Basarabiei, fiind o mărturie vie a trecutului și a tradiției noastre spirituale.

În acest sens, la finalul Sfintei Liturghii, Părintele paroh Petru Storoja a fost onorat de către ÎPS Părinte Petru cu distincția Ordinul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul I, în semn de recunoaștere pentru slujirea sa statornică și dragostea manifestată față de valorile creștinești ale neamului românesc. În cuvântul de mulțumire, Părintele Storoja a subliniat legătura strânsă dintre comunitatea sa și ierarh, evidențiind rolul central al Bisericii în viața credincioșilor.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a subliniat importanța Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” în istoria contemporană a Mitropoliei Basarabiei și a evocat momentele semnificative din trecutul acestui lăcaș de închinare, subliniind necesitatea continuării tradițiilor și slujirii cu credință în slujba binelui.

Cuvintele Înaltpreasfințitului au fost un îndemn la unitate și solidaritate în cadrul comunității, subliniind importanța credinței autentice și a mărturisirii creștine. Vizita pastorală a fost un moment de binecuvântare și încurajare pentru clericii și credincioșii prezenți, oferindu-le curaj și determinare în continuarea lucrărilor duhovnicești.

Această zi de sărbătoare va rămâne vie în inimile credincioșilor din Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, iar legătura dintre ierarh, clerici și enoriași s-a întărit într-un mod statornic și deosebit.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img