Ultimele știri

Spectacol dedicat femeilor creştine organizat de Episcopia de Bălți

Duminică, 12 mai 2019, în ziua cinstirii Femeilor Mironosiţe, în sala Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi a avut loc, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, un spectacol dedicat femeilor creştine. Concertul a fost organizat de Episcopia de Bălţi şi Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, informeaz[ pagina oficială a episcopiei..

Spectacolul a fost precedat de prelegerea „Rolul femeii în familie şi societate” susţinută de către PCuv. Arhimandrit Nicodim Petre, stareţul Mănăstirii Bucium şi Consilier al Sectorului de Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Pe scena Teatrului din Bălţi au urcat Ansamblul de copii de la Grădiniţa № 7 „Guguţă” din Bălţi (conducător artistic Leonid Cristinoi), Ansamblul de dans popular „Spicuşor” din satul Ţaul, rn. Donduşeni (conducător artistic Vladimir Beiu), Corul preoţesc-misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi, Corul „Sfânta Teodora de la Sihla” al Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi şi tânărul instrumentist Radu Ursachi, student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Invitatele speciale a evenimentului cultural-religios organizat de Episcopia de Bălţi au fost destinsele doamne ale cântecului popular românesc Elena Pădure şi Maria Costioaia.

PS Antonie, în cuvântul său, a subliniat faptul că Spectacolul de la Bălţi a fost organizat pentru a cinsti pe Femeile Mironosiţe, ocrotitoarele spirituale ale Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, dar şi pentru a aduce o ofrandă femeii creştine – mamei, bunicii şi surorilor.

PS Antonie a adus mulţumiri interpretelor Elena Pădure şi Maria Costioaia pentru faptul că au răspuns invitaţiei Episcopiei de Bălţi de a participa la Evenimentul cultural-religios dedicat femeilor creştine, invitându-le şi la alte activităţi culturale organizate de Episcopia de Bălţi.

PS Antonie mulţumit, în mod special, ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi PCuv. Arhimandrit Nicodim Petre, stareţul Mănăstirii Bucium şi Consilier al Sectorului de Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru susţinere în activitatea pastoral-misionară desfăşurată în Episcopia de Bălţi şi părinţilor consilieri ai Episcopiei de Bălţi pentru implicare jertfelnică în organizarea spectacolului.

PS Antonie a evidenţiat colaborarea rodnică dintre Episcopia de Bălţi şi Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”- Bălţi, mulţumind domnului director Veaceslav (Slavian) Vlad pentru susţinere în organizarea evenimentelor religios-culturale.

PS Antonie a înmânat diplome de gratitudine şi de vrednicie participanţilor la spectacol. Diplome de participare celor care au urcat pe scena Teatrului din Bălţi a înmânat şi dna preoteasă Lucia Cernei, preşedintele Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie a mulţumit şi prezentatorilor Spectacolului domnişoarei Mădălina Elena Andrei şi domnului Andrei Mocanu, membri ASCOR, Iaşi, pentru contribuţia la buna desfăşurare a concertului de la Bălţi.

Fiecare spectator a primit din partea PS Antonie, la ieşirea din Teatru, cărţi de rugăciune, acatiste şi iconiţe, iar copii, membrii Ansamblului de la Grădiniţa № 7 „Guguţă” din Bălţi, au primit jucării donate de o familie care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Sursă/FotoCredit: Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img