Ultimele știri

Ambasadorul american pentru libertate religioasă în vizită la Mitropolia Basarabiei

  În data de 11 mai 2019, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Părinte Petru, a primit vizita Excelenței Sale, d-l Sam Brownback Ambasadorul pentru Libertate Religioasă din Departamentul de Stat al S.U.A. Domnia Sa a vizitat țara noastră de a promova libertatea religiei și de a cunoaște situatia din zona aceasta și pentru a dezvolta o claborare fructuoasă cu biserica ortodoxă în domeniul migrației.

   Excelența Sa a precizat faptul că a vizitat deja Sfântul Munte Athos, Grecia și Bulgaria iar ultima sa vizită a efectuat-o în România, având o întrevedere și cu PreaFericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

   În întreaga sa activitate politică de membru al Congresului, senator și guvernator, a apărat valorile creștine, a promulgat măsuri legislative pro-viață, înțelegând necesitatea de a exista o mărturie creştină și comunități creștine puternice în societate. Mai mult, a spus domnia sa, intenția sa ca ambasador pentru libertate religioasă este de a extinde colaborarea cu Bisericile ortodoxe din America și din lumea întreagă.

   Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a apreciat acțiunile domnului ambassador, menționând că eparhia pe care o păstorește a fost și va fi întotdeauna deschisă proiectelor cu scopuri spre binele tuturor oamenilor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img