Ultimele știri

Cu ocazia pelerinajului în Țara Sfântă, PS Veniamin al Basarabiei de Sud a fost oaspetele PF Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine

În această perioadă, 9-16 mai 2019, PreaSfințitul Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud se află într-un pelerinaj în Țara Sfântă, împreună cu un grup de pelerini din Episcopia Basarabiei de Sud, pelerinaj organizat de Centrul de Pelerinaj “EMAUS” al Mitropoliei Basarabiei.

Bucuria pelerinajului din Israel și Sinai, a fost încununată în ziua de 12 Mai 2019, la miezul nopții, cu săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii la Mormântul cel dătător de viață a Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ne informează biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de ierarhi, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teofan de Gherasa, din care a făcut parte și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, alături de un sobor de preoți și diaconi greci, români, ruși, sârbi și georgieni.

Bucuria pelerinilor a fost și mai intensă când au fost auzite rugăciunile și Sfânta Evanghelie citite în limbile lor, iar credincioșii români în număr foarte mare au trăit cu emoție aceste clipe unice. 
Peste 500 de credincioși români au fost prezenți la Sfânta Liturghie, aceștia fiind însoțiți de preoții de la parohiile lor din București, Iași, Sibiu, Craiova, Chișinău, Arad, Reșița, etc.

La finalul Sfintei Liturghii, mulțime de credincioși s-au învrednicit de a se împărtăși cu Sfintele Taine ale Domnului nostru Iisus Hristos.

De asemenea, cu această ocazie, în cursul zilei de luni, 13 mai 2019,  Preasfințitul Părinte Episcop Veniamin, dimpreună cu grupul de pelerini, au fost primiți de către Preafericitul Părinte Teofil al III-LEA, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine, la reședința Patriarhiei Ierusalimului. 
Preafericirea Sa i-a binecuvântat şi le-a vorbit despre importanța mărturisirii credinței în Ţara Sfântă și despre binefacerile spirituale ale pelerinajului.
Patriarhul Teofil al Ierusalimului a vorbit pelerinilor români despre bucuria pe care trebuie să o împărtășim și celor din casele noastre, amintindu-ne că aici ne-am atins și noi, ca și Apostolii, de locurile pe unde a pășit Mântuitorul Hristos, închinându-ne la multele icoane făcătoare de minunile și la moaștele sfinților care bine s-au nevoit și au primit cununa biruinței de la Dumnezeu”, a declarat Preasfințitul Părinte Episcop Veniamin.

La finalul întâlnirii, Arhipastorul Basarabiei de Sud a dăruit Preafericirii Sale o icoană cu chipul Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț. 
Preafericitul Părinte Patriarh a mulțumit grupului de pelerini români care au venit să se închine pe urmele Mântuitorului din Țara Sfântă alături de episcopul lor, dăruind Preasfinției Sale un engolpion și o cruce din sidef.

Sursă/FotoCredit: Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img