Ultimele știri

Sfânta Lumină ajunge la sediul Mitropoliei Basarabiei în Sâmbăta Mare, aducând bucurie credincioșilor din Arhiepiscopia Chișinăului

În această Sâmbătă Mare, pe 15 aprilie 2023, credincioșii din Chișinău au avut parte de un moment de mare însemnătate duhovnicească, prin aducerea Sfintei Lumini la sediul Mitropoliei Basarabiei. În jurul orei 21:30, ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a sosit împreună cu o delegație de clerici ai Centrului eparhial Chișinău, aducând cu ei Sfânta Lumină din Ierusalim.

Evenimentul a fost întâmpinat cu mare bucurie de către numeroși preoți și credincioși care s-au adunat la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din capitală. Într-o atmosferă de reculegere și rugăciune, Sfânta Lumină a fost distribuită de către protopopii Arhiepiscopiei Chișinăului prezenți, care au primit însărcinarea de a o distribui în fiecare parohie.

Această tradiție a aducerii Sfintei Lumini din Ierusalim este una dintre cele mai importante și impresionante momente din calendarul ortodox, reprezentând pentru credincioși un moment deosebit în întreaga lume creștină.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img