Ultimele știri

Mitropolitul Petru a săvârșit Slujba Învierii la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, în prezența credincioșilor din Chișinău și din împrejurimi

În Noaptea Învierii Domnului, ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Canonul Pascal și Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, în prezența unui sobor de preoți și diaconi ai Arhiepiscopiei Chișinăului.

Credincioșii din capitală și din împrejurimi au venit cu bucurie în acest loc sfânt, dorind să primească Sfânta Lumină și să se roage împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Petru. Într-o atmosferă de smerenie și liniște duhovnicească, slujba Învierii a fost un moment de adâncă comuniune cu Dumnezeu, de recunoaștere a jertfei Sale pentru mântuirea noastră și de bucurie încredințată în Învierea Mântuitorului.

Acest moment special de împărtășire a desfătării sufletești a fost amplificat de prestația încântătoare a Coralei Academice a Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”. Cu răspunsurile lor liturgice frumoase și impresionante, membrii coralei au creat o atmosferă de înaltă și profundă rugăciune.

În cuvântul său de învățătură, ÎPS Petru a subliniat importanța Învierii lui Hristos, care este fundamentul credinței creștine și sursa bucuriei noastre celei mai mari. El a îndemnat credincioșii să păstreze această mulțumire duhovnicească și să o împărtășească cu toți cei din jur, prin viața lor și prin propovăduirea Evangheliei.

După slujba Învierii de la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, credincioșii din Chișinău au adus coșuri pline cu produse tradiționale în biserică, pentru a fi binecuvântate de către preoți.

Coșurile pline de ouă, cozonaci, pască, flori și lumânări reprezintă ofrande aduse lui Hristos, simbolizând recunoștința pentru jertfa și Învierea Sa din morți. Credincioșii au așteptat cu emoție momentul în care preoții au sfințit prinoasele, iar apoi au plecat acasă cu aceste produse binecuvântate, plini de nădejde și încredere că, prin credință și prin rugăciunea lor, vor fi binecuvântați de Hristos și vor trăi împreună cu El în Împărăția Sa cerească.

Anul acesta, cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului, credincioșii din întreaga țară au avut posibilitatea să participe la slujba de Înviere, atât direct cât și indirect, prin intermediul transmisiunilor live oferite de posturile de televiziune TVR Moldova și TV Moldova1.

Deși mulți credincioși au preferat să participe la slujba în biserici, cei care nu au putut să fie prezenți din diverse motive, au avut posibilitatea să urmărească slujba de Înviere în direct, de acasă, alături de familie. Această inițiativă a oferit ocazia celor mai mulți creștini din Republica Moldova să participe la evenimentul spiritual alături de Mitropolitul Basarabiei.

Slujba Învierii din acest an poate fi urmărită în continuare aici:

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img