Ultimele știri

Sarbatoarea Nașterii Domnului la Cahul

Luni, 07 ianuarie 2019, în prima zi a slăvitului praznic al Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din Cahul, în prezenţa a sute de credincioşi care au venit să sărbătorească prin rugăciune Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos.

Alături de Preasfințitul Părinte Episcop, au slujit clericii bisericii, dar și oaspeți din România. La Sfânta Liturghie a participat și Excelența Sa, Doamna Anca Corfu, Consul General al României la Cahul.

În semn de recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru darul Nașterii Fiului Său în lume, copiii prezenți au colindat, exprimându-și bucuria de a împărtăși celor prezenți minunata veste și ducând mai departe frumoasa tradiție românească a colindului.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul le-a oferit credincioşilor, în mod special copiilor care s-au pregătit cu emoție pentru acest eveniment, daruri.

De asemenea, în cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Veniamin a făcut apel la întrebuințarea în mod responsabil a darului libertății, la echilibru și armonie în viața personală și a comunității, la păstrarea identității spirituale și naționale.

La final, credincioșii au fost îndemnați să transmită mai departe bucuria Nașterii Domnului asemeni păstorilor și magilor, primind binecuvântarea ierarhului împreună cu tradiționala urare La multi ani!

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img