Ultimele știri

PS Antonie: „Naşterea Domnului ne aminteşte că trebuie să fim buni”

Luni, 7 ianuarie 2019, ziua când creştinii, care ţin sărbătorile pe stilul vechi, au prăznuit Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi (preot paroh Petru Botezatu). 

În cuvântul său, PS Antonie i-a felicitat pe toţi cei prezenţi cu sărbătoarea Naşterii Domnului şi vorbit despre semnificaţia acestei sărbători pentru viaţa creştină.

Între altele, PS Antonie a spus: „Naşterii Domnului ne arată cât de mult Dumnezeu iubeşte pe om. Naşterea Domnului ne aminteşte că suntem făcuţi pentru viaţa veşnică. Naşterea Domnului ne aminteşte că trebuie să fim buni şi că trebuie să-L căutăm e Dumnezeu pentru a avea pace, linişte şi bucurie în suflet”. „Să adunăm lumina faptelor bine pentru a pregăti inima noastră pentru Pruncul Iisus”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a fost colindat de tineri şi copii, iar ierarhul Episcopiei de Bălţi a împărţit tuturor cadouri.

Părintele Petru i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare şi a menţionat că este primul hram la care a fost oficiată o slujbă arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Părinte Petru este unul dintre cei mai harnici misionari ai Mitropoliei Basarabiei. Sfinţia Sa a ridicat mai multe sfinte lăcaşe: în satul Donduşeni a ridicat o biserică, o altă biserică a înălţat până la acoperiş în suburbia Octombrie a oraşului Bălţi. La Chişinău a întemeiat o mănăstire pe strada Columna. Tot în Chişinău a amenajat un paraclis în incinta Fabricii de covoare „Floare”. La Floreşti, unde a slujit 10 ani, o ridicat o altă biserică. În incinta Casei pentru invalizi din Bălţi a amenajat un paraclis şi un cele din urmă, pe strada Donici, din sectorul 7 al oraşului Bălţi, a înălţat o altă biserică cu hramul „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos”. Multe locaşuri ridicate de părintele Petru au fost acaparate, în mod abuziv, de preoţii structurii locale a Patriarhiei Moscovei. Pentru unele cum e cazul bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” din Floreşti, părintele a ajuns şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Istoric: Piatra de temelie a bisericii „Naşterea Domnului” din Bălţi a fost sfinţită, în 2004, de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor. În 2006 s-a oficiat prima Sfântă Liturghie în paraclisul amenajat la demisolul bisericii. În 2008, de Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în biserica propriu-zisă. Prima slujbă arhierească în mijlocul comunităţii Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi  a fost oficiată de către PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului în ziua de sâmbătă 27 septembrie 2014.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img