Ultimele știri

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului ÎPS Petru a liturghisit la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului (6.01.19), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

În cuvântul său de învăţătură, rostit după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a spus: „Foarte puțin timp ne desparte de Praznicul Naşterii Domnului, când vom serba marea minune pe care o făcut-o  Dumnezeu, după cum spune Sfântul Vasile cel Mare – Dumnezeu s-a coborât din cer, s-a întrupat, s-a făcut asemenea nouă, dar fără de păcat, pentru a ne elibera din robia păcatului şi a ne reaşeza în demnitatea de fii ai lui Dumnezeu după har, din care am căzut din propria noastră dorinţă. Duminica de astăzi este Duminica dinaintea Naşterii Domnului şi ne arată că generaţii de-a rândul Dumnezeu a pregătit omenirea pentru a-L primi pe Cel pe care îl aştepta ca să zdrobească capul şarpelui, adică pe diavol.

Pentru a-L primi pe Mântuitorul Iisus Hristos avem şi noi nevoie de o pregătire specială, de aceea Biserica a rânduit o perioadă de şase săptămâni pentru ca în post şi rugăciune mai intensă să pregătim inimile noastre pentru a-L primi pe pruncul Iisus. Să avem în vedere că Mântuitorul nu vine în inima unde este invidie, ură, vrajbă, ci acolo unde este dragoste, milostenie şi bunătate. Să ne împodobim sufletele cu aceste virtuţi pentru ca Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos să fie un praznic al fericirii, al luminii şi al bucuriei duhovniceşti”.

În continuare ÎnaltPreasfinția Sa a primit grupuri de copii care au adus prin colinde vestea Nașterii Pruncului Sfânt, fapt pentru care au primit din partea gazdei cadouri.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img