Ultimele știri

PS Antonie la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi

Miercuri, 5 decembrie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a avut o întâlnire, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, cu rectorul acestei instituţii superioare de învăţământ din R. Moldova, dna Natalia Gaşiţoi.

În cadrul întâlnirii a fost apreciată colaborarea dintre Episcopia de Bălţi şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” până în prezent şi s-au identificat noi modalităţi de colaborare pe viitor.

Dna rector Natalia Gaşiţoi a mulţumit Episcopiei de Bălţi pentru sprijin în organizarea unui pelerinaj pentru o parte din profesorii de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” la locurile sfinte .

din dreapta Prutului, menţionând că profesorii au rămas mulţumiţi de călătorie, apreciind toţi folosul sufletesc a asemenea pelerinaje.

PS Antonie a menţionat că acest pelerinaj a fost posibil datorită susţinerii venite din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi a ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a subliniat că Episcopiei de Bălţi şi pe viitor va susţine cadrele didactice de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi în dorinţa lor de a vizita mănăstirile din cadrul Patriarhiei Române.

PS Antonie i-a dăruit doamnei rector un set de cărţi cu conţinut duhovnicesc.

În vizita sa, la Universitatea din Bălţi, PS Antonie a fost însoţit de către PC părinte protoiereu mitrofor Valeriu Cernei, Vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi şi PC preot Roman Botezatu, consilier cultural al Episcopiei de Bălţi.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă de totală înţelegere.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img