Ultimele știri

Doi ierarhi au liturghisit la hramul bisericii din Alexandru Ioan Cuza – Cahul

   Ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, pe stil nou (06 Decembrie 2018), a însemnat pentru credincioșii din localitatea  Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul, un motiv de însemnată bucurie duhovnicească; bucurie prilejuită de prezența Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei – ÎPS Părinte Mitropolit Petru și Întâistătătorul Episcopiei Basarabiei de Sud – PreaSfinția Sa Veniamin. Cei doi au săvârșit, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi,  Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc al parohiei (Preot Paroh Ionuț Recosanu).

   La finalul Serviciului Divin, Preasfințitul Părinte Veniamin, a rostit, cu binecuvântarea ÎPS Petru, un frumos cuvânt de învățătură în care a evidențiat câteva aspecte importante din viața Sf. Ier. Nicolae, evidențiind că “noi, cei care îi avem ocrotitori pe sfinți, ne asemănăm cu ei prim urmarea faptelor credinței”.

   În continuare, corul de copii al Școlii Generale din localitate a interpretat câteva colinde românești, amintind de faptul că ne aflăm cu toții în perioada Marii Sărbători a Nașterii Mântuitorului Hristos.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img