Ultimele știri

PS Antonie: „Suntem avantajaţi, faţă de alţi creştini, pentru că o avem pe Maica Domnului”

Marţi, 4 decembrie 2018, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă sărbătorile pe silul vechi, au prăznuit Intrarea Maicii Domnului în biserică, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului”(biserica de iarnă) din satul Gara Rediul Mare, comuna Grinăuţi, raionul Ocniţa (PCuv. Veniamin Galiţ).

Cu binecuvântarea PS Antonie, părintele Alexandru Bogatu din comuna Boroaia, jud. Suceava, a rostit un cuvânt de învăţătură.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit folosul pe care creştinii îl primesc de la Maica Domnului, dacă este rugată cu credinţă puternică. PS Antonie, între altele, a spus: „Maica Domnului este mijlocitoare grabnică la Fiul său şi Mântuitorul nostru. Aşa cum a ascultat-o la Nunta din Cana Galileii, când a făcut prima minune, transformând apa în vin, aşa şi acum îi îndeplineşte orice rugăminte. Noi, creştinii ortodocşi, suntem avantajaţi, faţă de alţi creştini, pentru că o avem pe Maica Domnului. Cele mai frumoase rugăciuni sunt adresate Maicii Domnului şi ea răspunde dacă este rugată cu credinţă fierbinte”. „Să o avem în rugăciunile noastre pe Maica Domnului şi ea va fi tot timpul cu noi”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea părintelui ieromonah Veniamin, parohul comunităţii din Gara Rediul Mare şi i-a mulţumit pentru activitatea misionară şi gospodărească desfăşurată în acest sat.

PS Antonie i-a mulţumit părintelui Alexandru pentru cuvântul de învăţătură rostit în faţa creştinilor

şi i-a mulţumit şi pentru sprijinul acordat pentru ridicare şi amenajarea noii bisericii din Gara Rediul Mare.

Fiecare creştin, prezent la slujbă, a primit din partea PS Antonie iconiţe cu chipul Maicii Domnului.

Părintele Veniamin a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină Gara Rediul Mare.

PS Antonie însoţit de către PCuv. părinte Veniamin şi PC părinte Alexandru a vizitat noua biserică unde a luat cunoştinţă de lucrările de pictură, care s-au efectuat până în prezent.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img