Ultimele știri

PS Antonie: „Grijile vieţii şi slăbiciunile noastre ne împiedică să mergem în Împărăţia lui Dumnezeu”

Duminică, 30 decembrie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia (preot paroh Ion Codreanu).

În cuvântul său, ierarhul Episcopiei de Bălţi s-a referit la textul pericopei evanghelice din Duminica a 28-a după Rusalii (Pilda celor poftiţi la cină):

Vorbind despre piedicile care nu-i permit omului să meargă în Împărăţia lui Dumnezeu, PS Antonie, între altele, a spus: „Cina este Împărăţia lui Dumnezeu. Toţi suntem invitaţi la această cină. Vedem din Evanghelie că diferite sunt motivele pentru care cei chemaţi se scuză că nu pot fi prezenţi la cină. Grijile vieţii şi slăbiciunile noastre ne împiedică să mergem în Împărăţia lui Dumnezeu. Căutând lucrurile trecătoare pierdem veşnicia. Viaţa trecătoare este pentru a ne pregăti de viaţa veşnică. Cum scăpăm din captivitatea lucrurilor trecătoare? Cine ne poate ajuta? Bunul Dumnezeu. Doar El ne poate  ajută. Şi doar prin rugăciune”. „Chemându-L insistent în rugăciune, ne vom putea elibera de această povară şi în libertate vom putea lucra pentru a dobândi viaţa veşnică”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Ion, menţionând hărnicia cu care a înălţat un sfânt locaş în satul Chetrosu.

Părintele paroh a mulţumit PS Antonie pentru vizită, invitându-l să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia a fost fondată în anul 2006, când a fost investită cu personalitate juridică. Tot în acel an a fost sfinţită piatra de temelie a noului locaş de închinăciune de către Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor însoţit de un sobor de clerici. Cu purtarea de grijă a preotului paroh Ion Codreanu şi consiliului parohial biserica a fost ridicată, acoperită, tencuită şi pictată.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img