Ultimele știri

Concert de Colinde organizat de Episcopia de Bălţi

Vineri, 4 ianuarie 2019, în sala Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi a avut loc, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, un Concert de Colinde, ediţia I, care a constituit o premieră pentru acest oraş din nordul R. Moldova.

Pe scena teatrului din Bălţi au urcat Corul „Aletheia” din Iaşi, Corul preoţesc misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi, Corala „Divinitate” din oraşul Soroca şi Ansamblul  Folcloric „Colinda” al Palatului de Cultură – Soroca.

Invitatele speciale a evenimentului cultural-religios organizat de Episcopia de Bălţi au fost destinsele doamne ale cântecului popular românesc Mioara Velicu şi Elizabeta Turcu Juverdeanu.

În cuvântul său, PS Antonie a specificat că acest Concert este o ofrandă a Episcopiei de Bălţi adusă Pruncului Iisus şi o mulţumire Bunului Dumnezeu care a rânduit ca în anul Centenar, să fie reactivată istorica Episcopie de la Bălţi, care şi-a încetat activitatea, în anul 1944, odată cu ocupaţia sovietică. Preasfinţia Sa a mai specificat că asemenea spectacole Episcopia de Bălţi va organiza în fiecare an.

La finalul spectacolului, PS Antonie a adus mulţumiri interpretelor Mioara Velicu şi Elizabeta Turcu Juverdeanu pentru faptul că au răspuns pozitiv invitaţiei de a participa la primul Concert de Colinde organizat de Episcopie de Bălţi, invitându-le şi la alte ediţii ale evenimentului cultural-religios desfăşurat la Bălţi.

PS Antonie a mulţumit, de asemenea, ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, domnului Teofil Bălteanu, director al S.C. Bohemia S.R.L Iaşi, domnului Veaceslav (Slavian) Vlad, director general al Teatrului Național „Vasile Alecsandri”- Bălți, PC părinte Nicolae Dorneanu, Consilier Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru sprijinul acordat la organizarea spectacolului cultural-religios de la Bălţi şi a înmânat diplome de participare şi gratitudine tuturor celor care au contribuit la realizarea primei ediţii a Concertului de Colinde a Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie a mulţumit şi prezentatorilor Concertului domnişoarei Diana Penciuc şi domnului Andrei Mocanu, membri ASCOR, Iaşi, pentru dragostea arătată faţă de Basarabia şi dăruirea cu care au prezentat evenimentul şi Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi pentru implicarea în procesul de amenajare a scenei Teatrului din Bălţi.

Fiecare spectator, dintre cei peste şase sute de persoane prezente la Concert, a primit din partea PS Antonie câte o broşură „Cuvinte din Sfinţii Părinţi despre Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie” şi „Cum se cuvine creştinilor a vieţui”, care constituie primele tipărituri apărute, cu binecuvântarea Preasfinţitului Antonie, în anul 2018, la Editura Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img