Ultimele știri

PS Antonie: „Fiecare suflet primeşte atâta Lumină în ce măsura s-a pregătit pentru Slăvita Înviere”

În ziua de 7 aprilie 2018, în Sfânta şi Marea Sâmbătă, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit şi Exarh Petru, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei (preot paroh Sergiu Matei).

După Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la Săptămâna Patimilor ca o perioadă de pregătire specială pentru Slăvita Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi la Sâmbăta Mare ca zi premergătoare Învierii. PS Antonie, între altele, a spus: „E Sâmbăta Mare. Biserica se află încă în straie cernite. La miez de noapte Lumina Învierii va inunda sfântul locaş şi totul se va umple de Lumină. Şi sufletele noastre se vor umplea de Lumină. Dar, fiecare suflet primeşte atâta Lumină în ce măsura s-a pregătit pentru Slăvita Înviere”.

„Să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute măcar în timpul care a rămas, în al doisprezecelea ceas, să ne pregătim hainele sufletului pentru Lumina Sfântă a Învierii”, a mai spus PS Antonie.

Părintele Sergiu a mulţumit PS Antonie pentru slujbă şi binecuvântare arhierească în ziua dinaintea Învierii Domnului, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor din Peresecina şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img