Ultimele știri

Învierea Domnului Iisus Hristos la biserica Sfinţii Brâncoveni din Ialoveni

În Noaptea Sfintelor Paşti, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Slujba Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos la la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din oraşul Ialoveni (paroh – preot Mihail Tătaru).

Cuvântul pastoral la Învierea Domnului al Înaltpreasfinţitului Mitropolit şi Exarh Petru a fost citit de către părintele diacon Andrei Gabura.

PS Antonie a rostit un cuvânt de felicitare, îndemnându-i pe toţi să se bucure de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos şi să nu se teamă să mărturisească că sunt creştini, să nu se teamă, pentru că nu sunt siguri, ci cu Hristos cel Înviat din morţi, care ne ocroteşte şi dă puteri, după care a citit  rugăciunea de sfinţirea a prinoaselor pascale.

Părintele Mihail i-a felicitat şi el pe creştinii, prezenţi în număr mare la biserică, cu Sărbătoarea Învierii şi a mulţumit PS Antonie pentru dragostea de a veni din nou în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte, menţionând că este pentru prima dată când în Noaptea Învierii este prezent un ierarh la sfânta slujbă.

PS Antonie împreună cu părintele Mihail au sfinţit ofrandele pascale aduse de creştini la biserică, salutându-i pe toţi cu tradiţionalul: „Hristos a Înviat!”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img