Ultimele știri

PS Antonie de Orhei a vizitat Parlamentul României

Vineri, 16 martie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, însoţit de un grup de preoţi ai Mitropoliei Basarabiei, a avut o întâlnire cu domnul Constantin Codreanu, deputatul PMP şi Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Parlamentul României.

PS Antonie i-a mulţumit domnului Constantin Codreanu pentru susţinerea acordată Mitropoliei Basarabiei şi slujitorilor ei până în prezent şi i-a vorbit despre activitatea Mitropoliei Basarabiei în general, relaţia cu autorităţile locale şi centrale ale statului, viaţa religioasă din Republica Moldova, relaţia între cele două jurisdicţii eclesiastice din Republica Moldova (cea canonică a Patriarhiei Române (Mitropolia Basarabiei) şi cea necanonică a Patriarhiei Ruse (aşa-zisa Mitropolie a „întregii Moldove”)). Ierarhul Mitropoliei Basarabiei s-a oprit şi asupra tulburărilor din parohia Dereneu, provocate, în timpul Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti, cu binecuvântarea mitropolitului Vladimir şi a episcopului Petru Musteaţă de Ungheni şi Nisporeni (ambii ierarhi ai Patriarhiei Ruse), de un grup de fideli şi preoţi ai Mitropoliei „întregii Moldove” (Patriarhia Rusă), care, în ziua de 5 martie 2018, au acaparat sfântul locaş prin efracţie (spargerea uşilor bisericii şi schimbarea lacătelor). PS Antonie s-a arătat îngrijorat faţă de comportamentul părtinitor al reprezentanţilor organelor de drept ale Republicii Moldova, care susţin şi protejează făţiş grupul de infractori. PS Antonie a mai spus că este inexplicabil, de ce până în prezent Procuratura nu a intentat nicio cauză penală pe numele făptaşilor, care, încălcând legea, au acaparat sfântul locaş.

Preoţii prezenţi la întâlnire s-au referit la problemele cu care se confruntă în parohiile pe care le păstoresc şi i-au mulţumit domnului Codreanu pentru susţinere.

Domnul deputat Constantin Codreanu a promis că va face tot cei stă în putere pentru a ajuta în continuare structura canonică eclesiastică din acest spaţiu – Mitropolia Basarabiei.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă de totală înţelegere.

Clericii Mitropoliei Basarabiei s-au aflat la Bucureşti pentru perfectare actelor de identitate.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img