Ultimele știri

PS Antonie: „Demonii obţin putere asupra omului, când omul are puţină credinţă”

Duminică, 18 februarie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din oraşul Ialoveni (paroh – preot Mihail Tătaru).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa Sfântului Ioan Scărarul, la lucrarea sa Scara şi la textul Evangheliei din Duminica a patra din Sfântul şi Marele Post al Sfintelor Paşti.

Vorbind despre rolul credinţei în viaţa omului, PS Antonie, între altele, a spus: „Mântuitorul i-a zis tatălui copilului care era chinuit de un duh mut: „De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui ce crede”. Mântuitorul scote în evidenţă rolul credinţei în raportul nostru cu Dumnezeu. Nimic n-ar fi cu neputinţă în viaţa noastră dacă am avea credinţă puternică în Dumnezeu. Multe dintre necazurile care se abat asupra omului vin din cauza credinţei slabe. Şi demonii obţin putere asupra omului, când omul are puţină credinţă. Credinţa ne fortifică, ne dă rezistenţă în lupta noastră cu duhurile rele. Dar în această luptă avem nevoie, aşa cum ne arată şi Evanghelia de astăzi, şi de post şi de rugăciune”. „Să înmulţim în această perioadă a Postului Mare rugăciunea şi postul, ca în acest fel să ne întărim credinţa aducătoare de lumină sfântă şi viaţă veşnică”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Mihail, care prin tactul său pastoral adună creştini la biserică şi promovează imaginea luminoasă a Mitropoliei Basarabiei.

Istoric: Comunitatea „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Ialoveni a fost înfiinţată în anul 2005. Piatra de temelie a biserici-paraclis a fost pusă, la 12 iunie 2010, de Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor. Datorită unei bune organizări şi jertfelnicei  implicări  a membrilor consiliului parohial, condus de dl epitrop Valeriu Ţurcanu, dar şi a hărniciei creştinilor din Ialoveni, prima Sfântă Liturghie a fost oficiată, de către părintele Mihail Tătaru, la 17 aprilie 2011, de ziua de Florii. Prima slujbă arhierească a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru al Basarabiei la 29 mai 2011. La 16 august 2011 comunitatea „Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi-a serbat pentru prima dată hramul.

În Republica Moldova sunt patru locaşuri de cult cu hramul acestor sfinţi: o biserică se află la Schinoasa, municipiul Chişinău şi celelalte trei în Soroca, Căuşeni şi Ialoveni. Toate bisericile sunt în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img