Ultimele știri

Praznicul Bunei Vestiri sărbătorit într-o atmosferă de copleșitoare bucurie și rugăciune la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

„Astăzi este începutul mântui­rii noastre şi arătarea Tainei ce­lei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu Fecioarei Se face şi Gavriil Harul Îl binevesteşte. Pentru aceasta şi noi, împreună cu Dânsul, Născătoarei de Dum­nezeu să-i strigăm: Bucură-te, cea Plină de har, Domnul este cu tine!”Tropar la Praznicul Bunei Vestiri


Sfânta Liturghie arhierească din ziua slăvitului praznic al Bunei Vestiri ce ne aduce aminte de bucuria veștii pe care Arhanghelul Gavriil a adus-o Sfintei Fecioare Maria, – că Îl va naşte pe Mântuitorul lumii –, a fost prilej de copleșitoare sărbătoare pentru comunitatea de credincioși din Chișinău. La Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Apostol Ioan Teologul”, Părintele Mitropolit Petru a săvârșit Vecernia unită cu Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, alături de alți preoți și diaconi din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, dirijată de domnul Anton Dumbrava.

În cadrul slujbei, a fost citită pericopa evanghelică a praznicului Bunei Vestiri, iar Părintele Arhidiacon Constantin Olariu a rostit un profund și emoționant cuvânt de învățătură despre supunerea voii și încrederea în lucrarea lui Dumnezeu din viețile noastre, asemenea Pururea Fecioarei Maria. Părintele Arhidiacon a subliniat datoria noastră de a o cinsti pe Maica Domnului mai presus de toți sfinții și îngerii, ca una care a fost preamărită chiar din timpul vieții pământești de Însuși Dumnezeu, de vreme ce a ales-o, pe ea, ca să-L nască pe Mesia.

De asemenea, a tâlcuit episodul biblic și troparul praznicului, care au un bogat conținut dogmatic.

Întrucât duminica trecută, Părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de pelerinaj „EMAUS”, a adus la Chișinău copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din insula Tinos, Grecia, tot în această zi a fost săvârșită întâia prăznuire a icoanei în care este reprezentată scena Bunei Vestiri.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a ținut o omilie, în care a subliniat importanța praznicului și a evangheliei citite, în contextul actual al societății și al Bisericii. De asemenea, a mulțumit tuturor credincioșilor pentru prezența numeroasă la slujbă și a îndemnat la unitate și iubire creștină între oameni, primind fiecare binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img