Ultimele știri

Preoții din Protopopiatul Chișinău au discutat strategii pentru a întări unitatea și solidaritatea între preoți și credincioși

În data de 3 aprilie 2023, a avut loc o importantă întâlnire a preoților din Protopopiatul Chișinău, din cadrul Mitropoliei Basarabiei. Ședința administrativă a Protopopiatului a fost convocată de Părintele Protopop Iurie Nistor, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor. Întâlnirea a avut loc în biserica cu hramul „Sfântul Ioan cel Nou și Sfânta Ecaterina” din comuna Stăuceni, mun. Chișinău.

La această întâlnire, preoții au discutat o serie de probleme cu care se confruntă în exercitarea slujbei lor și au încercat să găsească soluții constructive pentru a le depăși. Părintele Protopop a subliniat importanța prezenței preoților la diferite activități organizate în cadrul Mitropoliei și a Protopopiatului, menite să cultive unitatea și solidaritatea între preoți și credincioși, care vor avea efecte benefice pentru comunitățile pe care le păstoresc.

De asemenea, s-a stabilit un program de lucru pentru viitoarele întâlniri ordinare ale Protopopiatului din anul 2023, iar preoții au fost informați cu privire la lansarea Concursului pascal „Bucuria Învierii”, destinat elevilor din parohiile Protopopiatului Chișinău, care se va desfășura în perioada Penticostarului. Scopul acestui concurs este de a încuraja păstrarea și promovarea Sfintelor Tradiții Pascale și de a implica mai mult copii și tinerii în viața liturgică și morală a Bisericii.

În a doua parte a întâlnirii, Părintele duhovnic Vlad Mihaila, slujitor la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Apostol Ioan Teologul” din Chișinău, a oficiat Taina Spovedaniei pentru preoții prezenți.

La finalul întâlnirii, Părintele Protopop Iurie Nistor a mulțumit tuturor pentru prezența și implicarea lor în efortul de a intensifica activitățile sacerdotale, misionare și filantropice ale Bisericii Ortodoxe din Basarabia, și în mod special, Părintelui duhovnic Vlad Mihaila pentru dragostea și grija pe care o arată față de fiii săi duhovnicești din Protopopiatul Chișinău.

Următoarea întâlnire ordinară a Protopopiatului este programată pentru data de 27 iulie 2023, în biserica cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Mc. Valerie” din sectorul Buiucani, Preot paroh prot. mitrofor Valeriu Matciac. Ședința protopopiatului va fi precedată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care sunt așteptați toți preoții din Protopopiatul Chișinău.

Autor: Părintele Protopop Iurie Nistor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img