Ultimele știri

Tradiția vizitei ÎPS Părinte Petru la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Cornești, Ungheni, a adus o binecuvântare deosebită în Duminica Floriilor

În ziua marelui și prealuminatului praznic al Intrării Domnului în Ierusalim, într-o atmosferă plină de sfințenie și de bucurie, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în mijlocul comunității de credincioși adunate în jurul obștii monahale a Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Cornești, Ungheni.

Inspirați din scena biblică a Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim pe spinarea mânzului asinei, mișcați de o profundă înțelegere a tainei prezenței lui Hristos, Arhiereul cel Veșnic, credincioșii l-au întâmpinat pe ÎPS Petru cu flori și ramuri de salcie, asemenea ierusalimitenilor de altădată.

Este o tradiție ca ÎPS Părinte Petru să viziteze în fiecare an această mănăstire în Duminica Floriilor, iar astăzi, prezența sa a adus o binecuvântare deosebită asupra obștii de monahi, ascultători și închinători, care îl au ca stareț și povățuitor duhovnicesc pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Damaschin Cimbir.

În timpul slujbei, cântările bisericești au fost susținute de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, care a creat o atmosferă deosebită de solemnitate și de rugăciune adâncă. Credincioșii, îndemnați să mediteze asupra importanței Sfintei Liturghii, fiind pregătiți de Taina Euharistiei, s-au învrednicit a primi Trupul și Sângele Mântuitorului nostru, Hrana și Băutura veșniciei, din mâna ierarhului lor.

Tot în cadrul slujbei de astăzi, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a oficiat și Taina Preoției pentru ieromonahul Nicodim, care a fost hirotonit din treapta de diacon în cea de preot. Ieromonahul Nicodim este un viețuitor al Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Cornești, Ungheni, care și-a dedicat viața în slujba Bisericii lui Hristos. Această decizie de hirotonie reprezintă o recunoaștere a meritelor sale și a muncii depuse în acest sens, precum și o responsabilitate și o onoare pentru el de a sluji cu mai multă râvnă și devotament în slujba lui Dumnezeu și a credincioșilor.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a adresat un mesaj de mulțumire Părintelui Stareț și credincioșilor prezenți la slujbă, subliniind importanța unității și a iubirii creștine între oameni. De asemenea, ÎPS Petru a subliniat faptul că Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” va rămâne mereu un loc de rugăciune și sfințenie pentru credincioșii din Protopopiatul Ungheni.

Binecuvântând pe toți cei prezenți, le-a transmis încurajarea sa de a continua să trăiască o viață plină de credință și de iubire față de Dumnezeu și față de aproapele lor, atrăgând atenția în mod deosebit asupra umilinței și a smereniei, precum și a datoriei noastre de a fi mereu alături de Domnul Iisus Hristos în toate momentele vieții.

La rândul său, Părintele Arhimandrit Damaschin a adresat un cuvânt de mulțumire Părintelui Mitropolit, soborului slujitor și tuturor celor prezenți, atât pentru participarea la această frumoasă slujbă, cât și pentru momentele de rugăciune și de comuniune cu Dumnezeu.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina nostră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img