Ultimele știri

Părintele Mitropolit PETRU a oficiat prima Sfântă Liturghie arhierească în noua biserică din Climăuți

Într-o ceremonie plină de însemnătate duhovnicească pentru comunitatea creștină locală, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, a săvârșit prima Sfântă Liturghie arhierească în biserica nouă a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Climăuți, raionul Dondușeni. Evenimentul a avut loc în prezența unui sobor de preoți și diaconi, precum și a numeroși credincioși și oficialități, printre care și Domnul consul Petrișor Dumitrescu, de la Consulatul General al României la Bălți.

Cu acest prilej, Părintele Sorin George Huluță Saftiuc a ținut enoriașilor un cuvânt de învățătură bazat pe pericopa evanghelică a Duminicii I după Cincizecime (a Tuturor Sfinților), vorbind despre dragostea, curajul, determinarea și înțelepciunea Părinților Bisericii Ortodoxe.

Vechiul lăcaș, cu o istorie de peste două secole, a fost construit inițial în anul 1787 de către localnici, fiind renovat în anii 1866 și 1874. Structura clădirii este realizată din bârne de lemn de brad, atât în interior, cât și în exterior, și se încadrează în stilul arhitectural grecesc. Clopotnița, în stil brâncovenesc, completează ansamblul bisericii.

Din păcate, în urma unui incendiu devastator în noiembrie 2016, biserica a suferit pagube ireparabile, ceea ce a necesitat construirea unei noi biserici pentru a servi nevoilor spirituale ale comunității. În primăvara anului 2019, cu sprijinul financiar al Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României, parohia a început construcția noii biserici, iar lucrările au fost finalizate cu succes.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit și-a exprimat aprecierea sa față de eforturile depuse pentru ridicarea noii biserici, evidențiind contribuția valoroasă a Părintelui paroh Sergiu Marițoi și unitatea credincioșilor din parohie.

„Această slujbă arhierească reprezintă un moment important pentru comunitatea din Climăuți. Ne bucurăm că biserica noastră poate să ofere un loc de rugăciune și de adăpost duhovnicesc pentru toți credincioșii din zonă, sub îndrumarea ÎPS Părinte Mitropolit Petru și cu ocrotirea Maicii Domnului” a menționat Părintele paroh.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img