Ultimele știri

Mesajul ÎPS Părinte Mitropolit PETRU cu ocazia investirii Domnului Marcel CIOLACU în funcția de Prim-ministru al României

Excelența Voastră,
Domnule Prim-ministru al României, Marcel Ciolacu,

Cu bucurie și recunoștință în suflet, vă transmitem sincere felicitări pentru investirea în funcția de Prim-ministru al României. Este o înaltă onoare să vă adresăm aceste cuvinte în noua calitate demnitară pe care v-ați asumat-o cu seriozitate, exprimându-ne întreaga noastră apreciere.

În acest moment crucial al mandatului Excelenței Voastre, doresc să vă urez mult succes, înțelepciune, discernământ și ajutor de la Domnul, pentru exercitarea acestei importante responsabilități cu demnitate și nădejde. Suntem încrezători că veți aborda cu abnegație și competență provocările și nevoile societății românești de pretutindeni, contribuind la binele și prosperitatea tuturor creștinilor.

În calitate de Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, doresc să vă asigur de sprijinul și colaborarea noastră deplină. Ne dorim să dezvoltăm în continuare o relație fructuoasă și constructivă cu Guvernul României, în beneficiul credincioșilor din Mitropolia Basarabiei și întru afirmarea valorilor spirituale, culturale și identitare în societatea noastră românească, din stânga Prutului.

Vă suntem recunoscători pentru dragostea arătată pentru Țară, și ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă întrarmeze cu arma adevărului și a bunăvoinței pentru a duce la bun sfârșit tot ceea ce V-ați propus spre binele poporului basarabean. Ne rugăm și pentru cei pe care i-ați desemnat să reprezinte interesele poporului, să le lumineze mintea pentru a progresa în tot binele obștesc, aducând în inima tuturor, a celor mari și a celor mici, pace, viață lină fără de gâlceavă, liniște și bună înțelegere, pentru bună sporirea neamului.

Sperăm că, prin dialog și colaborare bilaterală, vom putea realiza împreună proiecte și inițiative menite să consolideze legăturile noastre etnice și să promoveze înțelegerea, dragostea și solidaritatea între comunitățile religioase și culturale din spațiul canonic al Bisericii Ortodoxe Române.

Vă dorim să aveți un mandat plin de reușite și realizări în slujba poporului român. Să vă călăuzească în orice decizie și acțiune Hristos, Împăratul cel Veșnic, dăruindu-vă chibzuință și putere în misiunea Excelenței Voastre.

Cu gânduri de bine și binecuvântări arhierești,

♱ ÎPS Părinte Petru,
Arhiepiscop al Chișinăului,
Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img