Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Avem datoria de a rodi sămânța credinței prin fapte bune și dragoste față de aproapele”

În data de 30 octombrie curent, în Duminica a 21-a după Cincizecime (pomenirea Sf. Părinți de la Sinodul VII Ecumenic; a Sf. Proor. Osea și a Sf. Andrei Criteanul), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din orașul Chişinău.

După  Sfânta Liturghie, ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care s-a referit la actualitatea Parabolei Semănătorului și în zilele noastre: „Pilda semanatorului caută să ne responsabilizeze, atât pe noi, preoții, cei care trebuie sa semănăm sămânța credinței, cât și pe credincioși, care primesc învățătura și trebuie să rodească. Este, de fapt, un îndemn, pentru slujitorii Bisericii, dar și pentru toți cei care activează în domeniul educațional: profesori, educatori, îndrumători, cu mesajul de a face acest lucru responsabil, conștient și cu un scop nobil. Într-o lume tehnologiei și a multitudinii de informații, idei și teorii, de ideologii și păreri, toți cei care lucrează asupra educației mentalității și a sufletului omenesc, până la urmă, trebuie să aibă neîncetat în atenție aspectul ziditor al lucrării lor. Dincolo de a transmite idei, păreri sau învățături teoretice, oricât de înalte ar fi acestea și oricât de mult ar spori bagajul de cunoștințe, ca niște „apostoli” și „luminători” ai lumii, ei trebuie să vizeze permanent finalitatea morală, constructivă și formativă a activității pe care o desfășoară”.

În altă ordine de idei, Vlădica Petru, a făcut câteva câteva precizări, referitoare la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la care a luat parte, împreună cu PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, în data de 28 şi 29 octombrie 2016 și i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie să fie mai atenți la dezinformările care se strecoară în mass-media, referitoare la activitățile ierarhilor Bisericii Ortodoxe, slujitorilor Bisericii și hotărârile Sfântului Sinod, dorindu-le „ să rămână un pământ roditor, iar sămânța credinței să rodească în sufletele lor însutit”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img