Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a sfințit piatra de temelie a noii biserici ce se va ridica în Cornești

La slujba de sfințire au participat Părintele Protoiereu Mitrofor, VASILE ALCAZ, protopop de Ungheni, Părintele Arhimandrit DAMASCHIN CIMBIR, starețul Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, Cornești, Părintele Protoiereu Mitrofor VLADIMIR CHILDESCU, secretar al protopopiatului Ungheni și parohul noii biserici, Părintele NICOLAE TVERDOSTUP, Părintele Arhidiacon MAXIM STURZA, consilier mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului și Părintele Arhidiacon CONSTANTIN OLARIU, consilier mitropolitan Comunicare, Media și Relații Publice.

Zeci de credincioși au întâmpinat pe Părintele Mitropolit, de la primele ore ale dimineții, plini de nădejde și bucurii sfinte că în localitatea lor se va înălța o nouă biserică în cadrul Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor, o nouă biserică românească.

La acest eveniment important din viața Bisericii, dar și a comunității a fost prezentă și doamna Primar VERA BUGA, primar al orașului Cornești.

De asemenea, ctitorul principal al noului sfânt locaș, domnul VIOREL GODEA, a fost prezent și și-a arătat susținerea necondiționată față de părintele paroh și față de comunitatea religioasă în lucrarea sfântă care va avea să fie săvârșită.

ÎPS Părinte Mitropolit a binecuvântat lucrările de construcție, iar în cuvântul de învățătură a vorbit despre necesitatea și importanța construirii unei biserici.

 

Dacă pe timpul Uniunii Sovietice atee, bisericile erau dărâmate, închise, transformate în grajduri sau depozite, acum, noi, cei de astăzi, avem responsabilitatea să construim altele noi pentru întărirea credinței și pentru ca poporul binecredincios să nu mai fie lipsit de Sfintele Taine și ierurgii și să se împărtășească cu Trupul și Sângele lui Hristos.

 

„Unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18,20), așadar în biserică, loc de rugăciune, Îl întâlnim pe Hristos în chip real, văzut și descoperit nouă, iar El, prin slujitorii Lui, chemă pe credincioși precum „adună pasărea puii săi sub aripiși Se oferă lor.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img