Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit Petru s-a întâlnit cu Excelența Sa, Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova

În cadrul convorbirilor, Domnul Ambasador a apreciat implicarea social-filantropică a Mitropoliei Basarabiei în perioada pandemică și colaborarea permanentă între ambasadă și mitropolie prin participarea la evenimente comune.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a mulțumit pentru sprijinul acordat de către Statul Român prin Ambasada României, nu numai Instituției Mitropoliei, ci și parohiilor care au desfășurat proiecte sociale, de construcție și renovare.

Înaltpreasfinția Sa a apreciat suportul financiar acordat de Statul  Român în această perioadă dificilă pentru întreaga lume, prin care s-au dezvoltat proiecte sociale, filantropice, umanitare, de construcție și de renovare a Paraclisului Mitropolitan din Chișinău și a mansardei Instituției Mitropoliei.

Înainte de plecare Domnul Ambasador Daniel Ioniță s-a închinat în Paraclisul Mitropoliei Basarabiei și a rămas surprins cât de repede au decurs lucrările la sediul mitropolitan, susținute de Domnul Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, care a spijinit totdeauna și parohiile din Basarabia în diferite proiecte.

Excelența Sa a făgăduit că va sprijini în continuare proiectele Mitropoliei Basarabiei și a parohiilor din cadrul acesteia, ca reprezentanți ai Patriarhiei Ortodoxe Române.

Statul Român a avut totdeauna grijă de românii din Basarabia și de Biserica pe care îi reprezintă, iar acest fapt va dăinui pentru a se promova identitatea de religie și neam.

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img