Ultimele știri

Interviu cu Steluța Andreeva – membru al Consiliului de Administrație al Diaconiei din cadrul Mitropoliei Basarabiei

  • Care a fost prima interacțiune cu programele Diaconiei?

Am cunoscut Diaconia cu mulți, mulți ani prin campania „Masa Bucuriei”- cea mai mare colectă de produse alimenatre din țară, care hrănește apoi cu prânzuri calde un an întreg bătrânii singuri.

  • Sunteți membru al Consiliului de Administrație al Diaconiei. Ce v-a determinat să acceptați această formă de implicare personală?

Să știți că este o onoare pentru mine să fiu de aproape 2 ani deja membru al Consiliului de Administrație, fiind una dintre cele mai mari și importante instituții sociale din țara noastră, care cuprinde cu grija sa copiii împreună cu mamele lor, familii aflate în pragul nevoii, bătrâni și comunități întregi.

  • Valorile personale și valorile Diaconiei au anumite tangențe? Care sunt acestea?

Ne-au adus împreună empatia, solidaritatea și simțul comunității. Îmi amintesc de fiecare dată cu drag despre povestirile mămicăi despre satul părinților mei, despre Ustia. Atunci când un sat întreg se strângea, cu eforturi comune la clacă să construiască o casă sau cumetriile cu 99 de cumetri, care defapt era construirea în cradul satului a unui circuit a binelui și al ajutorului. Despre asta este comunitatea defapt, despre empatie, despre a putea să ne punem în papucii celor aflați în nevoie și despre a nu lăsa pe nimeni în urmă.

Până la urmă, copiii noștri nu fac ce spunem noi, copiii noștri fac ce facem noi.

  • Cum poate fi „tradusă” azi și promovată cultura solidarității într-un limbaj modern?

Solidaritatea și simțul comunității se educă prin exemple, prin exemplele noastre ca părinți, câte o faptă bună în fiecare zi, alegând să fim astăzi mai buni ca ieri, prin orice fel de mijloace sau metode, prin orice ne este aproape de suflet, alegând să susținem copiii, să susținem mamele aflate în nevoie, să susținem bătrânii, comunitățile, bolnavii de cancer sau să avem grijă de mediul înconjurător. Indiferent ce semințe plantăm noi acum în copiii noștri, prin exemplele noastre sunt convinsă că vom vedea rezultatele acestora în copiii, în nepoți și în generațiile următoare.

 

Sursa: https://diaconia.md/

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img