Ultimele știri

Haine și produse alimentare au ajuns și în raionul Ungheni

Prin părintele protopop Prot. Mitr. Vasile Alcaz, Mitropolia Basarabiei a transmis în raionul Ungheni haine, pături, încălțăminte produse de igienă și alimentare pentru a veni în sprijinul celor aflați în nevoie.

 

Cel mai mult s-au bucurat copii care au primit dulciuri și hăinuțe. Bunătatea creștinilor ce oferă donații este răsplătită prin zâmbetul acestora, care in simplitatea și inocența lor, rostesc cu emoție, un sincer mulțumesc! (Prot. Mitr. Vasile Alcaz, protopop de Ungheni).

 

Raionul Ungheni, fiind la graniță cu România, mulți dintre refugiați sunt în tranzit, de aceea la punctul vamal Sculeni, preoții din protopopiatul Ungheni, Arhiepiscopia Chișinăului, desfășoară numeroase activități sociale și filantropice.

În această perioadă au fost inițiate colaborări cu Arhiepiscopia Iașilor, astfel, pe o parte și de alta a graniței, preoții Mitropoliei Basarabiei împreună cu preoții din Iași, au oferit hrană caldă, ceai, cafea, apă potabilă și alte ajutoare, tuturor refugiaților ce au stat la rând la punctul vamal.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img