Ultimele știri

Duminica Sfintelor Femei Mironosițe la biserica Sf. Ier. Spiridon din Chișinău

   În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, a treia după Învierea Domnului( 12.05.19 ), ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor preoțesc și diaconesc, la biserica “Sf. Ier. Spiridon” din orașul Chișinău( paroh PC Prot. Mitrof. Serafim Banari – protopop de Chișinău ).

   În predica rostită la final, ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit a rostit o omilie în care s-a referit la însemnătatea pomenirii femeilor mironosițe, în această perioadă dedicată mărețului eveniment al Învierii Domnului: “Deși de multe ori femeile sunt considerate partea mai slabă, mai sensibilă iată că anume ele au fost cele care s-au învrednicit să fie primele martore și mărturisitoare ale Învierii Mântuitorului Hristos. De la ele, femei vrednice și exemple desăvârșite de urmare a Mântuitorul Iisus Hristos, până astăzi, cinstim pe toate femeile creștine, care și-au înțeles menirea de mame, de soții și, nu în ultimul rând, de fiice duhovnicești ale Bisericii lui Hristos.

   Prin urmare, se cuvine ca astăzi, mai mult ca oricând, să le cinstim și să le dăm exemple de urmat pentru toate femeile, în urmarea Lui Hristos Cel Înviat.” – a mai adăugat ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit.

   În continuare ÎnaltPreasfinția Sa le-a felicitat pe femeile prezente cu această zi binecuvântată, zi care trebuie să devină din ce în ce mai hotărât adevărata zi de prăznuire a tuturor femeilor creștine, iar ca semn de apreciere a oferit tuturor femeilor câte o floare în dar.

   Tot în această zi a fost oficiată și slujba de sfințire a crucilor ce urmează a fi montate pe sfântul locaș.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img