Ultimele știri

Duminica după Botezul Domnului la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

Într-o atmosferă plină de sfințenie și așezare duhovnicească, Paraclisul mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău a găzduit Dumnezeiasca Liturghie în Duminica după Botezul Domnului, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, însoțit de un sobor de preoți și diaconi slujitori ai Centrului eparhial.

Răspunsurile liturgice de la strană au fost date de membrii Coralei academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, dirijați de dl. prof. Anton Dumbrava.

La momentul rânduit, Părintele Constantin Olariu, secretarul Mitropoliei Basarabiei, a ținut un cuvânt de învățătură, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale.

În discursul său, Părintele Constantin a evidențiat importanța acestei Duminici, afirmând că: „Începutul propovăduirii Domnului aduce lumină în întunericul inimilor noastre. În această epocă a evoluțiilor, schimbărilor și progreselor de orice natură, suntem chemați să reflectăm asupra cuvintelor Mântuitorului și să le însușim în viețile noastre, împărtășind harul Său cel neprețuit cu cei din jurul nostru.” Mesajul profund al Părintelui Constantin a fost un far călăuzitor pentru credincioșii prezenți, inspirând o meditație asupra învățăturilor Evangheliei și îndemnând la o trăire autentică a credinței.

Având în vedere că numele de botez al ÎPS Părinte Petru a fost Ioan până la tunderea în monahism, la sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinția Sa a primit mai multe gânduri de felicitare din partea celor prezenți cu ocazia zilei onomastice, celebrată cu o zi înainte, de Soborul Sfântului Ioan Botezătorul.

Credincioșii și clericii au avut ocazia să-i adreseze cuvinte de prețuire și de adâncă recunoștință, urându-i zile îndelungate, cu belșug de roade duhovnicești, întru slujirea Sfintei Biserici Ortodoxe din Basarabia.

Câteva secvențe foto de la acest eveniment pot fi accesate pe contul nostru de Instagram

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img