Ultimele știri

Comunicat de Presă: 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Slujbe de comemorare în toate bisericile Arhiepiscopiei Chișinăului

Cu recunoștință, Mitropolia Basarabiei marchează aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, un moment istoric definitoriu pentru poporul nostru. La 24 ianuarie 1859, idealul național a fost încununat prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești la București.

În acest context, Mitropolia Basarabiei anunță un program special pentru a comemora și a marca această zi deosebită:

Miercuri, 24 ianuarie 2024:

  • Ora 12:00: Va fi oficiată Slujba de Te Deum la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.
  • Alocuțiunea Mitropolitului Basarabiei și discursurile unor personalități culturale și intelectuale.

La nivel eparhial:

  • Slujbe de Te Deum în toate bisericile parohiale, schiturile și mănăstirile Arhiepiscopiei Chișinăului, în aceeași zi, începând cu ora 12:00.
  • Clopotele vor fi trase timp de un minut la sfârșitul fiecărei slujbe.

Aniversarea Unirii Principatelor Române și comemorarea făuritorilor acesteia nu doar sărbătoresc un moment istoric, ci și subliniază unitatea și demnitatea noastră națională. Această zi solemnă reprezintă un prilej de reflecție asupra trecutului glorios și un îndemn la menținerea unității și valorilor care ne definesc ca popor.

Vă invităm cu căldură să vă alăturați sărbătoririi Unirii Principatelor Române în cadrul evenimentelor organizate de Mitropolia Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img