Ultimele știri

Duminica a 21-a după Rusalii (Pilda semănătorulu) sărbătorită la Paraclisul Mitropolitan

Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Coralei „Gavriil Musicescu” al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul de învățătură ținut de PC. Părinte Marin Osoianu, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie să-și pregătească sufletele pentru rodirea semințelor lui Dumnezeu, care sunt virtuțile și roadele Duhului Sfânt:

„Ieşit-a semănătorul să semene sămânţa sa. Şi semănând el, una a căzut lângă drum şi a fost călcată cu picioarele şi păsările cerului au mâncat-o” (Lc. 8, 5). Hristos Mântuitorul este cu adevărat singurul Semănător a tot ce este bun, iar noi suntem ogorul Său. Întreaga recoltă a roadelor duhovnicești este a Sa și de la Sine, învâțându-ne că „fără Mine nu puteţi face nimic.”

Din dragostea nemăsurată pentru om, prin cuvintele Sale, Dumnezeu seamănă Cuvântul Său chiar şi în sufletul celui trândav, nesimţitor şi ignorant, asemenea unui Tată iubitor, singura diferență este că recolta se va manifesta în funcție de strădania lui. Totuși, Dumnezeu Se bucură pentru fiecare în parte: şi pentru cel care aduce rod o sută, şi pentru cel cu şaizeci, şi pentru cel cu treizeci. Îi primeşte pe cei de pe urmă întocmai ca pe cei dintâi.” a menționat Părintele Marin.

De asemenea, Părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de Pelerinaje ”EMAUS” al Mitropoliei Basarabiei, recent întors dintr-un pelerinaj din Grecia, a adus la Paraclis spre închinare câteva bucățele de vată îmbibată cu mir sfințit, izvorât din moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, Izvorătorul de Mir, pe care le-a primit în dar de la clericii slujitori ai Bisericii „Sfântul Dimitrie” din Salonic.

La final, ÎPS Mitropolit Petru a mulțumit Părintelui pentru dar și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie cu arhiereasca Sa binecuvântare, îndemnându-i spre o lucrarea necontenită a virtuților și a mântuirii, asemenea Sfântului Mucenic Dimitrie.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img