Ultimele știri

Ambasada SUA la Chișinău felicită Mitropolia Basarabiei pentru implicarea misionară-filantropică în pandemie

În această perioadă de grea încercare, Mitropolia Basarabiei s-a implicat activ prin misiunea ei filantropică, căutând prin diferite mijloace să vină în ajutorul credincioșilor, spiritual prin rugăciune, dar și material în funcție de necesitățiile lor. Printr-o conferință video, între Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Intituțiile Statului și Domnia Sa, Domnul Robert Keane, Ofițer politic, Consilier pentru Drepturile Omului, Ambasadorul SUA la Chișinău, a felicitat Mitropolia Basarabiei pentru buna organizare și actele de binefacere în perioada de pandemie. Datorită unei colaborări frumoase, Ambasada SUA la Chișinău s-a oferit să sprijine și să încurajeze activitățiile de caritate ale Mitropoliei Basarabiei, apreciind eforturile depuse de ÎPS Părinte Mitropolit.

În Arhiepiscopia Chișinăului, prin binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basrabiei și Exarh al Plaiurilor s-au desfășurat activități filantropice în valoare de 400.000 lei reprezentând echipamente medicale (halate chirurgicale, măști de protecție, combinezoane, bonete chirurgicale și dezinfectante) și produse alimentare, printre beneficiari fiind Centrul de Sănătate din Comuna Bubuieci și Spitalul Clinic Republican pentru copii “Emilian Coțaga” din Chișinău. În cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud, prin vrednica coordonare a PS Părinte Veniamin, s-au cumpărat 5 aparate respiratorii pentru centrele medicale, echipamente medicale, produse alimentare și 120 de tablete pentru copii, în valoare de 90.000 euro, iar sub îndrumarea și stăruința PS Părinte Antonie, Episcop de Bălți s-au donat 100 de tablete pentru copii, produse medicale și alimentare în valoare de 105.000 lei. În total, pe tot cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, sub buna administrare a Părintelui Mitropolit Petru, în toată această perioadă, s-au distribuit ajutoare de peste 120.000 euro pe tot cuprinsul Republicii Moldova.

“Dumnezeu cunoaște suferința fiecăruia dintre noi și măsura răbdării noastre. Va interveni Preamilostivul Dumnezeu și ne va izbăvi pe noi de această cumplită molimă. Îndemnăm credincioșii să înmulțească rugăciunea, să nu-și piardă nădejdea în Dumnezeu, iar noi, Arhierei, preoții, diaconii, slujitorii sfintelor altare, nu facem altceva decât să fim alături de credincioși și să ne bucurăm împreună cu ei în momentele frumoase, dar și să le fim alături în suferințele lor.” (Pr. Arhidiacon Maxim Sturza)

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img